Dupa experienta cu GOGOSI / DONUTS LA CUPTOR si mai ales ca trebuia sa merg si in vizita la o cunostinta, m-am gindit sa pregatesc ceva de efect...
Siiiiii...."voala", am facut aceste minunate cerculete care nu numai ca arata bine dar sint si de faine la gust.
Acum pozele nu sint prea reusite ele, das sper totusi sa faca pofta 😉
Iar aici acesta reteta proprie!
INGREDIENTE:
- 5oua
- 120g ulei
- 120g zahar
- 150 ml lapte(cui ii place poate sa puna in loc de lapte, lichior de cafea,cacao,sau amestec de lapte+lichior....)
- 250g faina
- 3lc cacao pentru prajituri
- 1 pac praf de copt
~Sirop~
- 150g zahar
- 150ml apa
- esenta rom(am gasit in RO. o esenta cu gust de nota-10, vezi foto)
~Glazura~
- 150g unt
- 300g ciocolata la alegere
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar.
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar,uleiul pus treptat si alternativ laptele si amestecul de faina + jumatate din spuma de albus de ou.
Dupa ce toate acestea au fost bine mixate/incorporate se adaoga restul de spuma de albus de ou si se amesteca cu o lingura pina ce si acesta sa incorporat in aluat, dar cu grija sa ramina totusi aerata.
Intr-un cornet de spritat sau o punga de nailon(vezi foto) se toarna toata compozitia si se imparte in 2 tavi a 12 buc. de Donutz.
daca tavile sint antiaderente nu mai este nevoie sa-le ungeti si tapetati.
Iar daca este necesar, recomand sa sa unga cu unt/marg si tapetat cu pesmet.
Tavile se introduc in cuptorul preincins pentru ca 20-25 min.De recomandat proba cu scobitoarea.
Dupa ce s-au copt ,tavile se scot pe un servet de bucatarie un si se lasa ca 5-10 min sa se racesca , dupa care se scot cercurile pe un gratar de bucatarie.
Tavile se spala si se pun deoparte.
Intr-o oala mai micuta se topesc/caramelizeaza cele 150g zahar si se sting cu 150ml apa.Dupa ce totul a fiert usor pina ce zaharul s-a topit, se daoga ceva esenta de rom, sau de care se doreste, sau se poate lasa deoparte.
Acest sirop s eimparte in celce 24 de adincituri ale tavilor de Donutz si se aseza peste fiecare cerc de ciocolata , exact cu partea inferioara ,cea care a fost intial in forma.
Se lasa totul asa, atita timp cit au nevoie cercurile sa traga tot siropul din forma(1-2 ore).
Intr-un castron nu prea mare,unul cu o circumferinta si adincitura care sa cuprinda untul+ciocolata si in care se pot scufunda cercurile, pentru a fii glasate.
Deci in acest castron se topesc cele 150g unt si se adaoga ciocolata facuta bucati.
Eu am topit untul la microunde, am adaougat ciocolata si in alt recipient am incalzit apa fierbite, peste care am pus castronul cu glazura si am amestecat pina ce ciocolata sa topit.Eventual daca este necesar si observati ca glazura se ingroasa, reincalziti apa din castronul de dedesupt si amestecati dinou glazura.In acest fel ramine lichida si se pot glasa cercurile pe partea in care au fost insiropate, fara probleme.
Dupa glasare se aseaza pe tavi, dupa cares e pun la rece pina ce glazura sa intrarit.
Se pot servii ca atare, sau si mai bun si de efect cu frisca linga.
8 comentarii:
Hallo Laura,
Super Rezept.Kompliment.
Normalerweise nu se insiropezä Donuts, da eu zic cä asa fäcuti au primit un super Kick.Incä o datä Kompliment pentru super Idee.
Salutäri din Nürnberg Jacob
ooo,ce minunata idee ai avut laura,suuuper arata!felicitari!
Hallo Jack si bine ai venit la mine pe Blog!
Dar mai ales ma bucura faptul ca ti-ai luat timp sa-mi lasi un mesaj.
Multumesc mult pentru Komplimente!
Die Donuts nu suint chiar Donuts,doar forma, de aceea insiropatul.
Dar daca cumva ,cindva prin ori si care imprejurare vei proba reteta, vei vedea ce gust ciocolatos si saftig au.
Sech leckere!
O saptamina plina de sucese iti doresc, tie si familiei tale!
Freundlichen Grüßen aus Össisland
Laura S.
Alisson, multumesc foarte mult si tie penztu complment!
Pot doar sa recomand mai departe acesta reteta minunata, asta in cazul in care cacaoa/ciocolata sitn prietenie cu tine.
Iti urez o saptamina plina de succese!
Cu deosebit respect si prietenie
Laura S.
Laura vreau sa te felicit pentru spledorile delicioase pe care ni le prezinti. Esti o adevarata artista in domeniul culinaritului. Te urmaresc de ceva vreme . Pana acum nu ti-am scris nimic dar mereu te-am apreciat cu fiecare retea de ceva vreme in coace. Felicitari si sa stii ca sunt un fan al retetelor tale. Pupic.
http://jurnalulanei.blogspot.com/2009/05/paine-biopremii-superbe-si-melodiile-de.html cu drag!
Foarte frumos, imi place tava foarte mult, felicitari esti o artista.
Много карсиви и със сигурност вкусни.Браво!
Trimiteți un comentariu