pe Blogul Laurei Adamache,
f. mult
Din pacate, reteta nu am preparat-o intocmai ca in graba si lipasa de una alta, am procedat altfel.Dar cu un rezultat. f. bun.Deci reteta in original o gasiti pe Blogul Laurei(da-ti clik pe numele prajiturii de mai sus).
INGREDIENTE:
- 4 oua
- 250g zahar(de preferinta pudra)
- 250g unt/marg
- coaja 2 lamaii sau portocala
- 400 g faina alba
- 150 g iaurt
- 1 praf copt
- 50ml lichior de oua(aici merge ori si ce lichid doriti)
- 4 mere mijlocii taiate feliute subtiri
MOD PREPARARE:
Tava cuptorului am uns-o cu margarina si am tapetat-o cu pesmet.
Merele le-am curatat, taiat si amestecat cu zeama de la 1 lamiie mica.
Margarina am frecat-o cu zaharul adaougind in continuare si pe rind, ouale,coaja a 2 lamii, iaurtul,lichiorul, faina amestecata cu praful de copt si feliile de mere.
Totul am pus in tava, am nivelat frumos si am introdus totul la copt in cuptorul preincins la 180°C pentru ca.45, chiar 60min.Depinde de cuptorul fiecaruia.
Al meu a inceput sa coaca mai tare deasupra, de aceea cind vad ca s-a rumenit destul deasupra, introduc o tava pe etajul de sus al cuptorului.In feul acesta se coace prajitura perfect.
Dupa cpacere se scoate din cuptor, s elsa ca. 5-10 min in tava,dupa acers e aseaza un gratar de bcatarie deasupra si se intoarce tava cu gratarul invers, astfel incit prajitura sa se raceasca pe gratar.
Eu nu o las sa se racesca in tava, deaorece umeditatea ramina in prajitura si devine moale/maci.Dupa ce s-a racit complet, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra, eventual chiar daca se doreste cu ceva frisca linga.
In ori ce caz nu am crezut ca asa o rajitura simpla poate fii asa de buna.
INCERCATI-O CA ESTE EXCELENTA!!!
2 comentarii:
Arata absolut superb prajitura draga mea prietena!! Iti multumesc ca ai incercat-o si tare ma bucur ca v-a placut. Te imbratisez cu mare drag si iti doresc o primavara minunata ca tine!!
Ca rata super este una,dar inchipuieti ca si sotului mei i-a placut atit de mult ca a infulecat 3 bucati dintr-o rasuflare(hi,hi).Iar ieri am facut Maffins cu prune si mi-a zis ca sa fac iarsi reteta de la tine si s ainlocuiesc merele cu prunele.Ca idee nu ar fii fost rau,doar ca mi-a fost teama sa nu iese prea maciga, din cauza prunelor care au fost congelate.
Dar cu siguranta o s aincerc aluatul prajiturii si cu alte fructe,deoarece a fost grozav.
Mii de multumiri draga mea prietena si tie nu numai o primavara minunata ci, o viata mai buna cu o lume mai buna!
Ca momentan nimic nu merge asa cum trebuie.
Mii de imbratisari si pupicei din partea mea,
Laura S.
Trimiteți un comentariu