Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

9 feb. 2009

PRAJITURA VALURILE DUNARII / Donauwelle



Reteta am luat-o de aici:Donauwellenkuchen
O prajitura foarte faina si nu greu de preparat.Doar citeva chestii minore daca se respecta, resuita este perfecta.
Dar in descriererea retetei o sa specific ~ ATENTIE la*
Ce nu am facut ca in reteta este crema.La noi nu se gaseste budinca cu gust de smintina, de aceea am facut o crema din lapte,faina,unt...
Iar pe linga o bucatica de savoare dulce, se potriveste perfect si o savoare auditiva si chiar vizuala;
VALURILE DUNARII / DONAU WALZ
INGREDIENTE-BLAT:
- 300 g unt/marg
- 300 g zahar
- 5 oua
- 1 praf copt
- 500 g faina
- 1 priza sare
- 1 pac zahar vaniliat
- 5 lc cacao pentru patiserie
- 2 borcane compot visine à 350 g
INGREDIENTE CREMA:
- 375 ml lapte
- 6 ls faina
- 250g unt
- 250g zahar
- rom,vanilie lamiie,dupa preferita
INGREDIENTE GLAZURA:
- 150 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 2ls untura de cocos
MOD PREPARARE-blat:
Visinele din compozt se pun la scurs intr-o sita.
Cuptorul se invalzeste la 180°C.(in reteta scrie 175°C)
Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul vaniliat si sarea.
Untul de mixeaza bine cu zaharul,se adaoga pe rind ouale si amestecul de faina .
*O tava adinca.(aici la fel nu am folosit tava mai adinca si la fel, prajitura nu a avut inaltimea care trebuie) se captuseste cu hirtie de copt si jumatate din aluat se pune si intinde uniform in tava
In a doua jumatate se mixeaza cacaoa si se intinde la fel uniform peste aluatul din tava.
*Visinele scurse se trec prin faina sau fulgi de cocos si se aseaza ordonat peste aluatul din tava.
(eu am uitat sa fac lucrul acesta si sau c-am dus la fund visinele).
Tava se introduce in cuptorul incins pentr-u ca.25-30 min.Este bine sa se faca proba cu scopitoarea.
*Dupa copt se scoate din cuptor se lasa 5-10 min in tava, dupa care ste bine sa se scoata pe un gratar de bucatarie.si se traga hirtia de copt jos, de pe blat si astfel se lasa la racit.(eu la fel de data acesta nu am facut,.desi stiam ca blatu se umezeste in tava, totusi am uitat in acel moment).
Intr-e timp sau chiar la inceput pina sa va apucati de prajitura , se prepara crema.
MOD PREPARARE-crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zahar si se pune la rece pina prajitura este gata si racita.
*Aceste doua compozitii, pentru ca crema sa nu se taie , trebuie neaparat sa aiva amindoua aceeasi temperatura.
Iar budinca se amesteca in untul mixat doar treptat, punind cite o lingura , NU toata odata.Prajitura racita se pune inapoi in tava sau pe o alta tava
*care este bine, NU obligatoriu sa presarati fulgi de cocos.In acest fel prajitura nu se lipeste de tava..Peste blat se intinde uniform crema si se pune totul la rece in frigider.
Intr-e timp intr-o punga de nailon se pun ingredientele pentru glazura si pungii i se face un nod.
Punga se pune intr-un recipient cu apa calduta,max. 40°C.Din cind in cind se schimba sau se reincalzeste apa si cu degetele amestecul de ciocoata se omogenizeaza bine.In asa fel incit toate sa fie impreuna bine amestecate si foarte lichide.
Pungii i-se taie un coltisor si se traseaza dungi cit mai apropiate/lipite una de alta peste crema prajiturii,Dupa ce prajitura a fost astfel glazurata cu  paleta se niveleaza uniform si daca se dorese se traseata cu furculita valuri in glazura(vezi foto)
Totul se pune la racit.Iar cind glazura este intarita, cu un cutit fierbinte se taie in bucatele de marime dorita.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Mhhh...yumyy yumyy. Trebuie sa fie foarte bun.
Te astept intr-o vizita si in bucataria mea ;)

Unul din multi! spunea...

Hallo Betty si bine m-ai gasit!
Da, prajituraica a fost f faina, multumesc de urare!
Multumesc si pentru invitatie, o sa trec negresit!
Pentru noutati sint mereu deschisa...
LG
Laura S.

felis spunea...

Interesanta reteta... ce inseamna "5 lc praf cacao pentru copt"? Cat praf de copt si cata cacao, mai exact?

Unul din multi! spunea...

Hallo Felis!
Mersi pentru observatie!
Am corectat in reteta si explic si in raspuns.
5lc cacao patiserie = 5 lingurite cafea cacao neindulcita
1 praf copt = 1 pachet praf copt sau 15g
Ms. Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate