Din pacate eu nu am facut forma din Foto,dar poate cu urmatoarea ocazie.
INGREDIENTE:
- 500 g faina
- 1 priza sare
- 30 g drojdie proaspata sau 1pac .uscata
- 150 ml lapte caldut
- 50 g zahar- 2 oua
- 80 g unt
- coaja rasa de la 1 lamiie
- 2-3 sl rom
~~~~~~~~~~~~
-ulei pentru prajit
-zahar pudra pentru presarat
MOD PREPARARE:
Drojdia se dizolva in laptele caldut impreuna cu 1ls faina si 1ls zahar si se lasa deoparte.Restul ingredientelor se pun in cuva masinei de piine incepind cu ouala,untul sarea,romul, coaja d elamiie si evenual cemai doriti,urmate de faina si de amestecul de drojdie+ lapte.
Se lucreaza cu programul-ALUAT.
Daca se prepara in mod clasic dupa framintare aluatul se lasa la dospi acoperit in loc aldut, pina ce isi dubleaza volumul.
Astfel aluatul doapit se scoate pe masa de lucru se i parte in doua si se formeaza din amindoua partile un scur cu diametrul de 3 m.Acesta se taie in bucatele de 2-3 cm , care la rindul lor se rotunjesc intr-e palme si se pun la dospit pina ca isi dubleaza bolumul.
Intr-o tigaie/oala mai adinca se incalzeste ulei vegetal sau daca se poate ulei de alune de pamin(are gust mult mai bun).Dar ATENTIE nu se incinge la maxim.
Daca se introduce coada lingurii de lemnm in jurul ei trebue sa inceapa sa sfiriie usor uleiul,atunci este perfect pentru prajit gogosile.
Se pune gogosii cu partea de sus in ulei, dar nu prea multi odata, deoarece scade temperatura si se imbiba cu ulei,c-am 3-4 la nr.
Se pune capacul si in functie de marime dupa 3-4 min se intorc pe partea celalalta si se termina de prajit fara capac.Se scot pe un servet de bucatarie e scurs si inca fierbinti se presara cu zahar pudra .
Eventual se pot glasa cu ce doriti.
- 30 g drojdie proaspata sau 1pac .uscata
- 150 ml lapte caldut
- 50 g zahar- 2 oua
- 80 g unt
- coaja rasa de la 1 lamiie
- 2-3 sl rom
~~~~~~~~~~~~
-ulei pentru prajit
-zahar pudra pentru presarat
MOD PREPARARE:
Drojdia se dizolva in laptele caldut impreuna cu 1ls faina si 1ls zahar si se lasa deoparte.Restul ingredientelor se pun in cuva masinei de piine incepind cu ouala,untul sarea,romul, coaja d elamiie si evenual cemai doriti,urmate de faina si de amestecul de drojdie+ lapte.
Se lucreaza cu programul-ALUAT.
Daca se prepara in mod clasic dupa framintare aluatul se lasa la dospi acoperit in loc aldut, pina ce isi dubleaza volumul.
Astfel aluatul doapit se scoate pe masa de lucru se i parte in doua si se formeaza din amindoua partile un scur cu diametrul de 3 m.Acesta se taie in bucatele de 2-3 cm , care la rindul lor se rotunjesc intr-e palme si se pun la dospit pina ca isi dubleaza bolumul.
Intr-o tigaie/oala mai adinca se incalzeste ulei vegetal sau daca se poate ulei de alune de pamin(are gust mult mai bun).Dar ATENTIE nu se incinge la maxim.
Daca se introduce coada lingurii de lemnm in jurul ei trebue sa inceapa sa sfiriie usor uleiul,atunci este perfect pentru prajit gogosile.
Se pune gogosii cu partea de sus in ulei, dar nu prea multi odata, deoarece scade temperatura si se imbiba cu ulei,c-am 3-4 la nr.
Se pune capacul si in functie de marime dupa 3-4 min se intorc pe partea celalalta si se termina de prajit fara capac.Se scot pe un servet de bucatarie e scurs si inca fierbinti se presara cu zahar pudra .
Eventual se pot glasa cu ce doriti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu