Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

8 feb. 2009

DONUT,GOGOSI /Karnevalsbrezen / Sahnebrezeln


Acesta reteta am gasit-o aici Karnevalsbrezen / Sahnebrezeln si mi-a placut tare mult.
Din pacate eu nu am facut forma din Foto,dar poate cu urmatoarea ocazie.
INGREDIENTE:
- 500 g faina
- 1 priza sare
- 30 g drojdie proaspata sau 1pac .uscata
- 150 ml lapte caldut
- 50 g zahar- 2 oua
- 80 g unt
- coaja rasa de la 1 lamiie
- 2-3 sl rom
~~~~~~~~~~~~
-ulei pentru prajit
-zahar pudra pentru presarat
MOD PREPARARE:
Drojdia se dizolva in laptele caldut impreuna cu 1ls faina si 1ls zahar si se lasa deoparte.Restul ingredientelor se pun in cuva masinei de piine incepind cu ouala,untul sarea,romul, coaja d elamiie si evenual cemai doriti,urmate de faina si de amestecul de drojdie+ lapte.
Se lucreaza cu programul-ALUAT.
Daca se prepara in mod clasic dupa framintare aluatul se lasa la dospi acoperit in loc aldut, pina ce isi dubleaza volumul.
Astfel aluatul doapit se scoate pe masa de lucru se i parte in doua si se formeaza din amindoua partile un scur cu diametrul de 3 m.Acesta se taie in bucatele de 2-3 cm , care la rindul lor se rotunjesc intr-e palme si se pun la dospit pina ca isi dubleaza bolumul.
Intr-o tigaie/oala mai adinca se incalzeste ulei vegetal sau daca se poate ulei de alune de pamin(are gust mult mai bun).Dar ATENTIE nu se incinge la maxim.
Daca se introduce coada lingurii de lemnm in jurul ei trebue sa inceapa sa sfiriie usor uleiul,atunci este perfect pentru prajit gogosile.
Se pune gogosii cu partea de sus in ulei, dar nu prea multi odata, deoarece scade temperatura si se imbiba cu ulei,c-am 3-4 la nr.
Se pune capacul si in functie de marime dupa 3-4 min se intorc pe partea celalalta si se termina de prajit fara capac.Se scot pe un servet de bucatarie e scurs si inca fierbinti se presara cu zahar pudra .
Eventual se pot glasa cu ce doriti.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate