
Aceasta metoda de preparare a Somonului este simpla si chiar de indicat nu numai pt. Somon.Iar produsul finit este de o bunatate .....
Dar daca incercati o sa vedeti voi.
Cantitatile sint in functie de nr. de persoane.
INGREDIENTE:
- file de Somon
- sare, piper, marar
- ulei/unt
- folie de aluminiu
MOD PREPARARE:
Bucatile de file de peste se ung, cel mai bine ar fii cu unt topit.
Se condimenteaza cu sare si piper si se presara din abundenta cu marar tocat marunt/proaspat/ congelat).
Folia de aluminiu alimentara se unge si ea cu ulei si se impacheteaza bucatile de somon, fiecare in parte.
Intr-o tigaie se incinge ceva ulei si se pun bucatile de peste impachetate in folie de aluminiu la prajit.
Se prajesc sub capac timp de 3-4 min. pe fiecare parte.
Daca bucatile sint mai gr. de 3 cm.atunci 1-2min. mai mult.
Se pot servii cu paste fainoase, cu cartofi natur, sau cartofi fierti si prajiti putin in unt si presarati din abundenta cu marar si patrunjel.........
Iar ca sos, cel de marar se potriveste cel mai bine.
TIP:
Eu am pregatit bucatile de somon cu citeva ore inainte de parajire, dar fara
sa-le sarez si le-am lasat in frigider pina la momentul oportun.
In acest fel somonul este patruns mai bine de mireasma si gustul mararului.

2 comentarii:
Delicios si imi place modul cum este preparat.
Un sfarsit de saptamana placut!
P.S
Sunt luni de zile ca blogul tau imi ramane la sfarsitul listei si nu-si schimba pozitia...cand pui o noua reteta . Pacat :(((
Buna Nicoleta.Ma bucur ca iti place cum s eprepara reteta!
O sa pun si retete noi,doar ca imi lipseste timpul.Deocamdata deabea am reusit sa-le categorizez, pt. a le gasi mai usor si sincer momentan nu-mi merge f. bine.
Dar sper ca totul sa se indrepte cu bine si atunci o sa revin mai des si cu retete.
Te pup si eu dulce si un Weekend placut
Trimiteți un comentariu