Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

12 dec. 2008

TURTA DULCE moale / LEBKUCHEN weich


Este intr-adevar o turta dulce cu o consistenta moale.Aluatul este ceva lipicios, dar este normal pentru turta dulce si usor de prelucrat.
Aici si reteta:
INGREDIENTE:
- 500g zahar brun
- 4 oua
- 4ls miere de albine
- 2ls rom(eu am pus 1 fiola de esenta de rom)
- 1 pac cu mirodenii pentru TURTA DULCE
- 1ls bicarbonat
- 250h nuci macinate
- 600g faina de secara(merge si cu cea de griu)
- 1 ou pentru uns
MOD PREPARARE:
Zaharul,ouale,mierea si romul se mixeaza pina devin precum o spuma.Se adaoga restul ingredientelor si se framinta bine totul.Se lasa sa odihneasca peste noapte.
A doua zi pe masa de lucru infainata se intinde aluatul cu o grosime de 5mm si se decupeaza dupa dorinta diferite forme.Acestea se asaza pe o tava captusita cu hirtie de copt, se u g cu ou batut si se introduc la copt in cuptorul deja incins la 180°C pentru ca 10 min.
Dupa ce s-au racit se pot decora dupa dorinta cu ciocolata sau ca albus de ou.(vezi foto)

DECOR DIN ALBUS DE OU
INGREDIENTE pt. decor:
- 1 albus de ou
- 150g zahar pudra
- 2-3 stropi de zeama de lamiie
MOD PREPARARE:
Albusul se bate spuma si se adaoga zaharul treptat si zeama de lamiie.
Dac doriti sa-l colorati puteti sa impartiti masa in doua sau trei si sa mixati in ea citva stropi din culoarea dorita.Masa de albus se pune intr-o pungulita mica de nailon, careia i-se taie un coltisor f.f. mic si astfel se pot decora dupa imaginatie si dorinta ,figurinele din turta dulce.
Dupa decorare se lasa sa se usuce, dupa care se pot depozita in cutii de tabla sau de plastic in care se pot tine saptaminii intregi.



LEBKUCHEN,weich
ZUTATEN:
- 500g Rohzucker
- 4 Eier
- 4 EL Honig
- 2 EL Rum
- 1 Pkg.Lebkuchengewürz
- 1 EL Natron
- 250 geriebene Nüsse
- 600g Roggenmehl
- 1 EI zum Bestreichen
ZUBEREITUNG:
Rohzucher, Eier, Rum und Honig schaumig rühren, dann die restlichen Zutaten dazugeben und zu einem Teig kneten.Über Nacht stehen lassen.
Auf einer bemehlten Unterlage 5 mm dick ausrollen, schöne Formen ausstechen, mit Ei bestreichen und im vorgeheizten Rohr bei 180°C ca. 10 Min. backen.
Diese Lebkucken kann nach belieben mit Scokolade oder Schnürleis verziert werden.
SCHNÜRLEIS
Zutaten:
- 150g Staubzucker
- 1 Eiklar
- etwas Zitronensaft
Zubereitung:
Alle Zutaten gut gut verrühren, in ein Papierstanietzel oder Sackerl füllen und schöne Muster zeichnen.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate