INGREDIENTE:
- 400g-450g filet de somon
- 5-6 ls ulei/unt
- 1 ceapa
- 1lc zahar
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura frunze patrunjel
- 30 g faina(1 ls cu virf)
- 300-350 ml lapte
- sare+piper
MOD PREPARARE:
Filetul de somon se curata de eventualele oase, se spala si se zvinta pe prosopul de bucatarie.Se taie in bucatele potrivite.
ceapa se curata si s etoaca marunt ,la fel si usturoiul.
Intr-o tigaie se incinge uleiul sau untul.Bucatile de somon se infaineaza.
Metoda de infainare este de a pune 1 ls de faina intr-o punga, urmata de bucatile de somon si se agita putin bucatile de somon in punga in asa fel incit sa-le cuprinda faina pe toate partile.Dupa aceea se pun intr-o sita pentru ca resturile de faina sa se indeparteze.Bucatile de somon astfel infainate se pun in uleiul/untul incins si se prajesc pe toate partile pina prind putina culoare.Se scot din tigaie si in uleiul/untul ramas, eventual mai adaougati ceva ulei/unt daca este necesar , si se prajeste ceapa impreuna cu lc zahar pina prind usor culoare.In continuare se adaoga usturoiul, se amesteca putin si imediat se adaoga faina.
Se amesteca totul bine si treptat amestecind neintrerupt cu telul se adaoga laptele.
Se lasa sa fiarba usor amestecind in continuu pina ce sosul se leaga bine.Se adaoga verdeturile tocate marunt,se condimenteaza cu sare si piper si se toarna peste bucatile de somon prajite.
Se serveste pe pat de paste fainoase, cartofi fierti in sare.......fiecare dupa cum doreste.
TIP:
- O parte din lapte se poate inlocui cu supa - in acest caz atentie cu sarea
- Sau cu smintina lichida pentru frisca - in felul acesta sosul devine mai cremos.
Un comentariu:
Buna Laura vad ca te-ai mutat noul blog arat minunat felicitari!
Trimiteți un comentariu