Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

19 dec. 2008

OCHI DE PISICA / LINZER AUGEN


Aceste fursecuri sint foarte faine si usor de facut.Mai ales ca acum se gasesc o gramada de forme de cumparat.Pe vremea cind eram acasa la mama nu se gaseau nici macar ingredientele de preparat aceste fursecuri,ce sa mai vb. de forme.
Dar cind aveam ocazia sa pun reteta in practica, decupam cu un pahar rondele,iar rondeaua de deasupra primea doar un "ochisor" si acesta facut cu un dop de plastic.
Iar numele lor era ~ OCHI DE PISICA.De ce se numau asa habar nu am.
Iar acum reteta:
INGREDIENTE:
- 600 g faina
- 220 g zahar pudra
- 2 pac. zahar vaniliat
- 4 galbenusuri
- 400 g unt(marg.
- 1 lamiie - coaja
~~~~~~~~~~~~~
- gem/marmelada
- zahar pudra
MOD PREPARARE:
Untul se freaca cu zaharul,zaharul vaniliat, galbenusurile de ou si coaja de lamiie rasa.
In continuare se adaoga faina si se framinta un aluat care se imparte in patru , se inveleste in folie de nailon si se tine la rece ca. 1/2-1 ora.
Se scoate cite 1 bucata si se intinde pe lasa de lucru usor infainata cu o gr. de ca.2mm.
Se decupeaza rondele,iar jumatate din ele se decupeasa cz gauri la mijloc,dupa dorinta fiecaruia(vezi foto).
Se aseaza pe tava captusita cu hirte de copt si se coc ca.10 la 180°C.
Dupa copt, rondelele cu gauri se presara imediat cit sint fierbinti cu zahar pudra
Marmelada/gemul se incalzeste putin si cu ea se lpiesc cite doua rondele.
Se depoziteaza in cutii de metal,sau de plastic inchise ermetic.
Aceste fursecuri se tin foarte mult si mai ales fursecurile din aluat cu unt/farimicios este de recomandat se sa faca cu cel putin 1 saptamina inaite de cconsumare.In acest fel isi imprastie aroma si se simte gustul fraged si parfumat.


LINZER AUGEN


10 comentarii:

Edith spunea...

Laura,superbi biscuiteii tai!
Venisem sa iti urez un Craciun fericit, linistit si cu multe bucurii! :)

Anonim spunea...

Iti doresc sa ai parte de un Craciun fericit si imbelsugat si de un An Nou plin de bucurii si impliniri alaturi de familie si de toti cei dragi tie!!! Te pupp!

Unknown spunea...

Sarbatori Fericite si un Craciun minunat!

Lory spunea...

iti doresc sa ai un Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
La multi ani!!

diviana spunea...

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi. Craciun Fericit!

Paradis spunea...

Sarbatori fericite,multa sanatate,si un an nou plin de realizari!

Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
Isaia 9:6

Anonim spunea...

Sarbatori fericite !si un An nou fecit !alaturi de cei dragi.

Agenda di Nico spunea...

Scuze pentru intarziere dar am descoperit abia acum, am omis cateva bloguri de la urari :((

Iti urez un 2009 cu sanatate si numai bine!

Unknown spunea...

buna laura, am cautat de m-au luat nervii la tine pe blog si nu mai gasesc.. avei o reteta de gogosi glasate in ciocolata... te rog frumos imi dai un link?

Anonim spunea...

Draga mea Laura, cred ca s-a produs o confuzie, eu, nu ti-am scris nici un coment pe blog cum ca n-as fi gasit o reteta si m-am enervat, am intrat sa vad despre ce este vorba, alta Iulie s-a enervat, nu eu :))) … Dar…. cu ocazia asta am gasit la tine o reteta de Langosi din aluat cu cartofi, care mi-a placut tare mult si vreau sa o incerc. Te pup Laura!!! :)

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate