Aceasta reteta minunata am gasit-o pe Blogul
~Bucătăresele Vesele ~
http://bucatareselevesele.blogspot.com/2008/10/rulouri-cu-cocos-kokuszos-tekercs.html.
Si vreau sa o laud putin,ca merita intr-adevar!
Este o reteta minunata si ca gust si ca consistenta!!!
Nu ma steptam sa iese asa o bunatate din migaloasa treaba si nu prea reusita forma a fursecurilor.Dar finalul, care la mine nu este atit de incoronat precum Leila & Lory, a facut o surpriza placuta nu numai mie ci si picilor mei.
Iar pe acesta cale,doresc sa spun lui Leila & Lory,
Aici si reteta cu micile adaousuri pe care le-am facut eu:
INGREDIENTE:
- 400 -500gr faina(eu a trebuit sa mai pun citeva linguri de faina,deoarece a fost c-am moale aluatul.Dar depinde de calitatea fainii si cit de mari sint ouale)
- 250 gr marg./unt
- 300 gr zahar
- 4 oua
- 10 gr drojdie (eu am pus 3g uscata)
- 1 lc de zahar(asta nu am mai pus-o daca am folosit drojdie uscata)
- 1 praf de sare
- 1 pac. praf de copt
- 50 ml lapte
- 100 gr nuca cocos (eu am pus 150g)
- 1/2 fiola cu esenta de migdale
MOD PREPARARE:
In laptele caldut dizolvam 1 lingurita zahar , 1 praf sare si 10 gr drojdie. Lasam sa dospeasca aceasta maia.
Eu am sarit acesta faza,deoarece folosid drojdie uscata,am amestecat-o impreuna cu praful de copt in faina.
Deci, se mixeaza 4 galbenusuri cu 50g zahar si jumatate de fiola de esenta de migdale, pina devin spumoase si culoarea
s-a albit.
Poate fii si esenta/coaja de lamiie.
Amindoua merg bine cu gustul de cocos.
In continuare se adaouga margarina/untul + laptele si la fel se mixeaza bine pina devin omogene.Urmeaza faina, care ori o pune-ti in masina de piine ca mine, ori o mixati cu mixerul, ori cu mina.
Amestecul de galbenusuri + margarina se framinta bine cu faina in prealabil amestecata cu drojdia si praful de copt.
Aluatul trebuie sa fie precum plastelina.Deci nici prea moale, asa sa-l putem intinde usor si nici prea tare sa se sfarime.Aluatul se lasa deoparte si intr-e timp se bat albusurile spuma cu o priza de sare .Cind spuma este tare ,se adaoga zaharul ramas in ploaie si se bate in continuare pina ce spuma batuta bine cu zahrul devine foarte tare.daca intoarce-m recipientul cu spuma, acesta trebuie sa ramina intacta in recipient.Se adaoga spumei fulgii de cocos se acestea se incorporeaza amestecind cu lingura,in asa fel incit spuma sa ramina cit mai mult aerata.
Alutul se imparte in patru bucati care se intind foarte subtiri,
(2-3 mm) pe masa de lucru infainata.Pe fiecare parte de aluat se intinde umplutura de cocos si se ruleaza aluatul cu umplutura precum rulada.Dar aici ATENTIE, sa nu va faceti probleme ca aluatul nu se prelucreaza bine.
Da, aluatul si umplutura sint moi si se lucreaza migalos.
Dar cu rabdare se obtin rezultate bune.
Deci astfel formate rulourile din aluat si spuma,cu ajutorul unui fir de papiota, se taie fiare rulou in felii de ca 2cm. grosime(vezi foto).
Acestea se i-au cu grija si se aseaza pe o tava captusita cu folie/hirtie de copt.
Tava trebuie sa fie cit mai aproape,astfel se deformeaza cit mai putin rulourile.
Dupa ce au fost asezate in tava,se introduc in cuptorul in prealabil incins la 170°C pt. ca 25 min.
Pina vedem ca deasupra fursecurile prind culoare.
Se scot, se pudreaza cu zahar ,eventual amestecat cu zahar vaniliat si cind s-au racit bine se pot depozita in doze de tabla sau plastic cu hirtie cerata intr-e ele.
Si asa.... se ajunge la sfirsitul aventurii de a prepara aceste fursecuri minunate.
Care a doua ,chiar a treaia zi sint si mai bune si mai parfumate in gust si mireasma.
TIP:
- Este bine ca aluatul sa se intinda pe o folie alimentara de nailon,in acest fel rulourile se pot rula mai bine si mai usor.
- Daca masa d elucu are o suprafata destul de cuprinzatoare,se poate impari aluatul doar in doua parti,in acest fel se economiseste ceva timp,zic eu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu