Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

31 oct. 2008

PUI / GAINA CROCANTA LA CUPTOR


"Surioara" mea mai mare Sidy, a preparat nu demult asa ceva si cum n-e consultam destul de des ce mai gatim,mi-a dat ideea si mie.Asa ca repede la cumparaturi dupa care, la bucatarie.
Doar ca de data acesta am zis sa-mi cumpar si eu de la Firma Kotany un plic de mirodenii+condimente pentru pui.
INGREDIENTE:
- 1 Pui/Gaina cu o greuate de 1-2Kg

- 1 plic Mirodenii+Condimente pentri pui
- 150ml supa de casa sau cub Maggi
- ceva unt/untura/margarina
~~~~~ SAU ~~~~~
- 4-5 ls ulei
- 1ls boia de ardei dulce
- 1lc piper
- 1ls sare
- 1ls usturoi granulat
- 1lc rasa zahar
- 2ls apa
MOD PREPARARE:
Cuptorul se incinge la 160°C.
Puiul/Gaina se spala,zvinta bine si se freaca/unge bine cu ingredientele de mai sus.
  • Daca folositi plic de mirodenii+condimente, dupa ce Puiul/Gaina a fost condimentata bine, deasupra se pun fulgi de Unt/Marg./Untura,iar in recipientul special pt. grilat se pune cei 150ml supa.
  • Daca nu aveti acest recipient. Gaina pregatita se pune intr-o forma speciala sau pe o sticla/doza de bere plina de jumatate cu bere sau apa, si aceasta pe o tava sau un recipient rezistent la temperaturi inalte,in care se pune ceva apa sau supa.
Se inroduce astfel Puiul/Gaina pregatite in cuptor.Din cind in cind,incepind dupa prima jumatate de ora din 5-10 minute se unge Puiul/Gaina cu sosul/supa din tava.Timpul de grilare este variabil intr-e 1,1/2 - 2.. ore.
Gaina mea a cintarit ca 1800g si am lasat-o ca. 2 ore.Depinde si de cuptorul fiecaruia.
In ultimele 15-10 minute Puiul /Gaina nu se mai unge ,petru ca pielea sa devina crocanta.
Daca cuptorul are functiunea de -VENTILARE- este recomandata sa se opteze pentru aceasta.Si in ultimele 10-15 minute sa se foloseasca functiunea GRILL.
Pentru a vedea daca carnea este gata ,cu ajutorl a doua furculite se incearca sa se desprinda carnea de pe os.
Daca acesta se desprinde usor,aproape sa cada, inseamna ca este buna de papat(hi,hi).
Se Scoate din cuptor,se transeaza, se asesaza pe un platou.
Sosul din tava daca este prea apos ,se pune la foert sa se reduca putin , dupa care se pune intr-o sosiera si se aduce öa masa.Eventulal se face si un Mujdei se usturoi, as cum am facut eu si linga un piure de carofi.

PIREU DE CARTOFI a la Laura S.
INGREDIENTE:
- 1,5 Kg de cartofi fainosi
- 200ml smintina lichida (pt.frisca)
- sare
- 1lc zahar
- nucsoara
- 4ls ulei vegetal
- ceva zeama in care au fiert cartofii
MOD PREPARARE:
Cartofii se curata, se taie in bucati cit mai micute si se pun la fiert in apa clocotita cu sare,zahar si nucsoara.
Cind au fiert bine se scurg, iar apa in care a fiert nu se arunca ci se pune deoparte.
Cartofii fierti se zdrobesc bine(eu folosesc mixerul) se adaoga pe rind smintina si uleiul si la fel se mixeaza bine in asa fel incit pireul sa devina pufos.Se adaoga treptat din apa in care au fiert cartofii, pina se obtine consistenta dorita.
Astfel preparat Pireul de Carofi, chiar daca ramine pe a doua zii,se poate reincalzi pe baie de aburi sau la microunde,eventual se mai adaoga ceva lapte fierbinte daca este necesar, se mixeaza bine si se poate servii.



Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate