Aceasta supa am preparat-o cu fasole verde de la congelator.
Este o supa cu un gust dulciu si cu siguranta satioasa.
INGREDIENTE:
- 1-2 cepe(ca.150g)
- 2-3 catei de usturoi sau ca 5-7g granulat
- 400g bucatele potrivit de mari de fasole verde
- 1 morcov
- 1 patrunjel(radacina si frunze)
- 1 bucatica de telina
- 100g unt/untura/ulei
- 1l supa de casa sau din cub Maggi/Knorr
- 200ml smintina lichida
- sare+piper
- 1-2 frunzede dafin,
- 1 crenguta de cimbru
- ceva nucsoara
MOD PREPARARE:
Legumele curatate si spalate se taie marunt.
Grasimea se incinge bine si se prajeste in ea ceapa ,eventual daca se doreste cu 1lc zahar.
Cind ceapa incepe sa se rumeneasca usor se daoga usturoiul si fasolea facuta bucatele si se lasa fara capac sa se inabuseasca bine amestecind in continuu pina ce zeama lasata se evapora.
In continuare se adaoga restul legumelor taiate marunt,care si acestea amestecind in continuu se lasa sa se innabuseasca putin, stingind totul cu supa pregatita.Se adaoga foile de dafin, cimbrul, ceva nucsoara si piper si se lasa sa fiarba totul cu capac la foc domol,pina ce legumele au fiert bine.Se scoat frunzele de dafin si crenguta de cimbru si se adaoga smintina ,eventual ceva apa si se las sa mai dea citeva clocote.Se degusteaza si eventual se mai complecteaza cu condimente sau mirodenii dupa gustul personal.
Se presara cu frunze tocate marunt de patrunjel verde si se poate servii.
Este de recomandat sa se serveasca cu Baguette proasete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu