Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

6 oct. 2008

PLACINTA CU PIURE DE MERE / Apfelkuchen mit Apfelmus

 INGREDIENTE - aluat:
  •  600g faina 
  •  175g zaharpudra 
  •  5 g praf copt 
  •  250g unt/margarina 
  •  125g Creme Fraiche  
  •  coaja de la 1 lamiie 
INGREDIENTE UMPLUTURA:
MOD PREPARARE: 
Cuptorul se incinge la 200°C. Intr-o tigaie se incing cele 50g unt /marg. Se pune pesmetul si amestecind in continuu se lasa sa se rumeneasca putin.Se trage de pe fos,se adaoga scortisoara si eventual praful de cuisoare si se lasa sa se racesca. Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna,se adaouga untul si smintina + coaja rasa de la o lamiie si cu mixerul se amesteca totul bine.In final se framinta cu mina,pina devine un aluat numai bun de intins. Cu ajutorul a doua folii de nailon sau hirtie/folie de copt se intind doua foi de placinta de marimea tavii in care se coace placinta. Prima foaie se pune in tava unsa cu ceva grasime si se impunge cu furculita din loc in loc.Se da la copt pina ce pe marginile blatului incepe sa se vada ca aprins usor culoare rumeniie. Se scoate si se presara cu jumatate din pesmetul prajit cu scortisoara. Deasupra se intinde piureul de mere Laura`s Leckereien: PIURE DE MERE -CONSERVAT / Apfelmus#links#links sau merele razuite,se presara cu restul pesmetului si se aseaza deasupra a doua foaie de aluat.Se inteapa din loc in loc cu o furculita sis e da la copt pina ce deasupra prinde o culoare aurile si in grad de coacere dorit.Sa zic asa 45-60 min.

2 comentarii:

maria elena spunea...

draga laura tare faina placinta ta cu mere, cred la fel de buna!dar foaia de praji ai pus-o in tava cu tot cu folia pe car ai intins-o? te rog sa nu razi,dar vreu sa stiu, multumesc!

Unul din multi! spunea...

Hallo Maria-Elena si bine m-ai gasit!
Foaia de placinta,prima care o pui in tava,o poti lasa cu hirtie, sau o pui in tava in asa fel incit dupa rasturnare sa tragi foaia jos.
Eu am copt placinta fara hirtie de copt. Doar am uns tava cu ceva ulei si gata.Aluatul continind destula grasime nu este foarte necesara hirtia.In cazul acetsa am facut economie (hi,hi) Ca, cu scumpirile astea fara limita, trebuie....
O zi sponica si te mai astept pe la mine!
Cu prietenie,
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate