Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

12 sept. 2008

PIURE DE MERE -CONSERVAT / Apfelmus


Am primit de la o vecina 1 plasa mare de mere din gradina ei.Fiind de pe jos nu se puteau depozita si nici o placinta cu mere nu am putut face,ca deabea era pe terminate cea cu prune.Ei am zis ca hai sa fac un pireu de mere si sa-l conserv.Cu asemenea pireu pot sa fac ori cind o praji,sau sa-l servesc linga deserturi sau chiar unele mincaruri.
Totul este ochiometric.

INGREDIENTE:
- mere(se pot combina si cu alte fructe)
- zahar/miere de albine(dupa cum doreste fiecare de dulce)
- zeama de lamiie(la 2,5 kg de mere gata pregatite am pus zeama de la 2 lamii mici)
- 20 ml rom(dar se poate pune si apa)
MOD PREPARARE.
Merele se curata de coaja si de casuta cu simburi.Se taie cit mai marunt,se amesteca cu zeama de lamiie,se adaoga mierea sau zaharul si s epun intr-o oala in care s-au turnat 20 ml de rom,apa...fiecare ce doreste.
Asta pentru a nu se prinde de oala.Se pune totul la foc mic cu capac si se lasa la innabusit domol pina ce merele s-au inmuiat.Din cind in cind se amesteca si se degusta,daca mai este necesar ceva zahar/miere sau lamiie.
Cind merele sint deja precum un pireu ,se umple fierbinte in borcane,care se intorc si se lasa la racit pe capac.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Se poate prepara si la microunde,doar ca toate ingredientele se pun intr-un recipient adecvat.La microunde totul dureaza ca. 20 min.
Eu am inceput sa le fierb in oala si la inceput sa se incinga repede am incins plita la maxim,a sunat si telefonul intre timp si asa s-a prins de oala.Am mutat rapid intr-un castron cu capac si am fiert la microunde.Dupa 10 minute de fiert la microunde inca nu au fost moi destul.Am mai pus 10 min. dupa care merele s-au facut piure,fara sa mai amestec.Fierbinte l-am pus in borcane cu capac si am lasat sa se racesca asa pe capac.
Fiind fierbinte si borcanele imediat intoarse pe capac,se formeaza vid in borcan si continutul se conserveaza atit de bine ca nu mai este nevoie de conservant.
 

APFELMUS
Zutaten:
- Äpfel
- Zucker/Honig
- 20 ml Rum/Wasser
- Saft vom 2 kleinen Zitronen
Zubereitung:
Äpfel schälen und in kleine Stücke schneiden,mit Zucker/Honig und Zitronensaft und Rum/Wasser bei sehr schwache Hitze zu Apfelmus kochen.
Oder im Microwelle ca.20.Min.
Noch heiß in Schraubgläser füllen, diese auf dem Kopf stehend abkühlen lassen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aici am mai facut a doua tura,doar cu zeama de lamiie si zahar.Deci fara rom
Am pus totul la microunde c-am 20 de minute,am amestecat putin si fierbinte l-am pus in borcane,am intors pe capac si gata.
Picilor mei l-e place f. mult.Chiar ma intrebau ca de ca nu am mai facut pina acum?.
Am ai facut si o placinta cu mere,adica cu piure de mere;
Laura`s Leckereien: PLACINTA CU PIURE DE MERE / Apfelkuchen mit Apfelmus

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate