Am primit de la o vecina 1 plasa mare de mere din gradina ei.Fiind de pe jos nu se puteau depozita si nici o placinta cu mere nu am putut face,ca deabea era pe terminate cea cu prune.Ei am zis ca hai sa fac un pireu de mere si sa-l conserv.Cu asemenea pireu pot sa fac ori cind o praji,sau sa-l servesc linga deserturi sau chiar unele mincaruri.
Totul este ochiometric.
Totul este ochiometric.
INGREDIENTE:
- mere(se pot combina si cu alte fructe)
- zahar/miere de albine(dupa cum doreste fiecare de dulce)
- zeama de lamiie(la 2,5 kg de mere gata pregatite am pus zeama de la 2 lamii mici)
- 20 ml rom(dar se poate pune si apa)
MOD PREPARARE.
Merele se curata de coaja si de casuta cu simburi.Se taie cit mai marunt,se amesteca cu zeama de lamiie,se adaoga mierea sau zaharul si s epun intr-o oala in care s-au turnat 20 ml de rom,apa...fiecare ce doreste.
Asta pentru a nu se prinde de oala.Se pune totul la foc mic cu capac si se lasa la innabusit domol pina ce merele s-au inmuiat.Din cind in cind se amesteca si se degusta,daca mai este necesar ceva zahar/miere sau lamiie.
Cind merele sint deja precum un pireu ,se umple fierbinte in borcane,care se intorc si se lasa la racit pe capac.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Se poate prepara si la microunde,doar ca toate ingredientele se pun intr-un recipient adecvat.La microunde totul dureaza ca. 20 min.Eu am inceput sa le fierb in oala si la inceput sa se incinga repede am incins plita la maxim,a sunat si telefonul intre timp si asa s-a prins de oala.Am mutat rapid intr-un castron cu capac si am fiert la microunde.Dupa 10 minute de fiert la microunde inca nu au fost moi destul.Am mai pus 10 min. dupa care merele s-au facut piure,fara sa mai amestec.Fierbinte l-am pus in borcane cu capac si am lasat sa se racesca asa pe capac.
Fiind fierbinte si borcanele imediat intoarse pe capac,se formeaza vid in borcan si continutul se conserveaza atit de bine ca nu mai este nevoie de conservant.
APFELMUS
Zutaten: - Äpfel
- Zucker/Honig
- 20 ml Rum/Wasser
- Saft vom 2 kleinen Zitronen
Zubereitung:
Äpfel schälen und in kleine Stücke schneiden,mit Zucker/Honig und Zitronensaft und Rum/Wasser bei sehr schwache Hitze zu Apfelmus kochen.
Oder im Microwelle ca.20.Min.
Noch heiß in Schraubgläser füllen, diese auf dem Kopf stehend abkühlen lassen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Am pus totul la microunde c-am 20 de minute,am amestecat putin si fierbinte l-am pus in borcane,am intors pe capac si gata.Picilor mei l-e place f. mult.Chiar ma intrebau ca de ca nu am mai facut pina acum?.
Am ai facut si o placinta cu mere,adica cu piure de mere;
Laura`s Leckereien: PLACINTA CU PIURE DE MERE / Apfelkuchen mit Apfelmus
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu