Am preparat-o mai demult ,dar este una din favoritele mele,atunci cind trebuie sa fac piine si timpul de dospire nu este atit de mult.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
- 300 ml apa
- 30g drojdie proaspata(eu am folosit si uscata 7g)
- 500g faina alba
- 10g sare
- 60g unt/untura la temp. camerei
MOD PREPARARE:
Se poate prepara in masina de piine sau clasic.
Toate ingredientele se cintaresc.
In apa calduta se dizolva drojdia proaspata dupa care se amesteca cu faina,sarea si untul/untura.
In masina de piine se pun toate in ordinea care este scrisa mai sus.
Se lucreaza cu programul de framitat si dospit-ALUAT.
Cuptorul se incinge la 220°C.
Aluatul se lasa sa dospeasca ca. 1 ora.Poate sa fie si mai putin,depinde de caldura care o are aluatul.Cind volumul aluatului s-a dublat ,se pune pe masa de lucru si i s-e da forma dorita, dupa care se aseaza pe o tava de cuptor bine infainata ,sau captusita cu hirtie de copt.Deasupra se presara faina si se lasa inca ca 30 min sa dospeasca.Eventual daca se doreste cu un cutit bine ascutit se taie citeva dungi deasupra piini si se introduce in cuptor pt, ca 30- 45 min.
La mine a durat ca 40 min. pina ce piinea afost coapta bine.Iar pentru o piine reusit cu un gust foarte bune ,este bine sa se coaca intr-un cuptor de piine ,sau cel putin pe o piatra de copt piinea.Dar daca nu se poate,este buna si coapta pe tava.
2 comentarii:
Am facut paine dupa reteta ta postata pe forum culinar.ro, paine alba italiana. Este cea mai buna reteta de paine facuta de mine.Iti multumesc ca ne impartasesti din retetele tale minunate! o saptaman frumoasa iti doresc!
Hallo Flori si bine ai venit pe la ine!
Ma bucur ca ti-a placut reteta de piine.De fapt sincer iti spun este una din retetele de piine care nu da gres niciodata.
Eu coc piine de preferinta in cuptor,dar de multe ori cin sint nevoita sa fac in MP si nu am chef se experimente, reteta de PIINEALBA ITALIANA o pun in practica.
O zi minnata si plina de sucese iti doresc!
Cu prietenie si respect
Laura S.
Trimiteți un comentariu