Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

19 sept. 2008

PIINE ALBA ENGLEZEASCA ~ FARL


Aceasta reteta faina de piine am gasit-o aici: http://www.typepad.com/t/trackback/643535/6223919
Am preparat-o mai demult ,dar este una din favoritele mele,atunci cind trebuie sa fac piine si timpul de dospire nu este atit de mult.
INGREDIENTE:

- 300 ml apa
- 30g drojdie proaspata(eu am folosit si uscata 7g)
- 500g faina alba
- 10g sare
- 60g unt/untura la temp. camerei
MOD PREPARARE:
Se poate prepara in masina de piine sau clasic.
Toate ingredientele se cintaresc.
In apa calduta se dizolva drojdia proaspata dupa care se amesteca cu faina,sarea si untul/untura.
In masina de piine se pun toate in ordinea care este scrisa mai sus.
Se lucreaza cu programul de framitat si dospit-ALUAT.
Cuptorul se incinge la 220°C.
Aluatul se lasa sa dospeasca ca. 1 ora.Poate sa fie si mai putin,depinde de caldura care o are aluatul.Cind volumul aluatului s-a dublat ,se pune pe masa de lucru si i s-e da forma dorita, dupa care se aseaza pe o tava de cuptor bine infainata ,sau captusita cu hirtie de copt.Deasupra se presara faina si se lasa inca ca 30 min sa dospeasca.Eventual daca se doreste cu un cutit bine ascutit se taie citeva dungi deasupra piini si se introduce in cuptor pt, ca 30- 45 min.
La mine a durat ca 40 min. pina ce piinea afost coapta bine.Iar pentru o piine reusit cu un gust foarte bune ,este bine sa se coaca intr-un cuptor de piine ,sau cel putin pe o piatra de copt piinea.Dar daca nu se poate,este buna si coapta pe tava.

2 comentarii:

LF spunea...

Am facut paine dupa reteta ta postata pe forum culinar.ro, paine alba italiana. Este cea mai buna reteta de paine facuta de mine.Iti multumesc ca ne impartasesti din retetele tale minunate! o saptaman frumoasa iti doresc!

Unul din multi! spunea...

Hallo Flori si bine ai venit pe la ine!
Ma bucur ca ti-a placut reteta de piine.De fapt sincer iti spun este una din retetele de piine care nu da gres niciodata.
Eu coc piine de preferinta in cuptor,dar de multe ori cin sint nevoita sa fac in MP si nu am chef se experimente, reteta de PIINEALBA ITALIANA o pun in practica.
O zi minnata si plina de sucese iti doresc!
Cu prietenie si respect
Laura S.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate