Cu citeva zile in urma povestea-m cu "surioara"mea mai mare despre ce mai gatim.Si mi-a adus aminte de acesta reteta minunata, care am mai facut-o de citeva ori si care place atit de mult sotului meu.
Din pacate am facut-o cu carne de porc.In reteta de origine rusa, este preparata cu virfuri din muschiulet de vitel.Dar aceasta parte de carne de vitel/vacuta este c-am costisitoare.Dar daca nu sint pretentiile prea mari, merge cu ori ce fel de carne macra.
Deci nu mai lungesc,aici si reteta;
INGREDIENTE:
- 600g virfuri/muschiulet din carne de muschulet de vita
(sau cum am zis, merge de care doriti.Eu cum am scris si in titlul retetei ,am preparat-o cu muschiulet de porc).
- 120g ciuperci Champignons
- 80g ceapa
- 100g castraveciori murati(aici atentie,sa nu fie f. acrii ci daca se poate mai dulcii si cu gust de mirodenii/verdeturi)
- 100ml smintina
(eu aici in Austria gasesc smintina acra-Sauerrham,dar merge foarte bine si cu dulce).
- 10-15g faina
- 6 ls ulei(eu am pus ca 2ls cu virf untura de porc)
- sare
- piper
- boia de ardei dulce(c-am 1ls fara virf)
- 200ml supa de casa de ori si care sau facuta dintr-un cub Maggi
- 1ls zeama de lamiie
MOD PREPARARE:
Ceapa se curata si se taie marunt.Catraveciorii se taie in fisii scurte si subtiri.
Ciupercutele se taie felii si se amesteca cu sucul de lamiie.
Carnea se curata eventual de pielite si se taie in fisii cu o gr. de ca 1 cm si lungime de ca 2-3 cm.
Intr-o tigaie mai adinca sau o oala mai lata se incinge f. bine grasimea si in ea se prajeste rapid pe toate partile (ca.2-3 min.)carnea care in prealabil s-a piperat si sarat.
Carnea nu trebuie sa fie patrunsa bine.Deci se prajeste rapid la foc iute.
Se scoate din grasime si se lasa deoparte.
In grasimea ramasa se prajeste cepa si daca se doreste se caramelizeaza cu 1lc zahar zahar
Se adaoga ciupercile se prajesc si ele scurt, pe toate partile si se stinge totul cu supa.S4eclasa sa inceapa sa fiarba usor si intr-e timp se amesteca faina cu boia de ardei dulce si cu smintina.Se toarna oala si se amesteca rapid sa nu se faca cocoloase.In contiunare se adaoga Catravecorii se amesteca se lasa sa fiarba usor si in final se adaoga bucatile de carne.Se amesteca bine se lasa la fel sa fiarba citeva minute usor si se poate servi.
GARNITURI SUGERATE:
- Orez
- Crochete de cartofi
- Piure de cartofi
- Paste fainoase
- Salata verde
- Salata de sfecla rosie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu