Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

8 sept. 2008

FRIPTURA DIN CARNE DE PORC CU CARTOFI a la Laura S.


Cum mi-am cumparat o masina de treaba de tocat carne.Am zis sa o pun iarsi in functiune,deoarece nu am mai avut carne tocata deloc la congelator.Na zis i facut,Am plecat la magazin si am cumparat carne de porc si vita,asa mai marmorata.
Cind m-am apucat de carne sa o maruntesc putin,am descoperit aceasta bucatica faina de carne,care m-am gindit sa o pun la cuptor pentru o friptura.
Dar bucatica fiind un muschiulet de la sold,nu a fost prea grasa,de aceea m-am hotarit sa o spicuiesc cu ceva morcov,telina si bucatele de sunculita.
Deci eu am facut ochiometric, in felul urmator;
INGREDIENTE:
- 1 bucata de carne porc(din ce parte a porcului este egal.La acesta reteta se poate folosi ori si care)
- 1morcov
- 1 bucatica de radacina de telina,
- 100 g sunca/slaninuta(circa)
- boia d epaprica dulce
- sare
- chimen
- piper
- usturoi(de preferinta granulat ,ca acesta la prajit nu devine amar,daca se prajeste mai mult)
- cartofi
- ceva untura de porc (poate fii si ulei)
- frunze d epatrunjel verde tocate(optional - numai daca aveti)
- 250 ml supa de casa sau preparata din cub Maggi
MOD PREPARARE:
Legumele se curata.Cartofii se presara cu ceva usturoi granulat,patrunjel verde si putina grasime sis e amesteca sa fie cuprinsi de toate ingredientele pe toate partile.Se lasa deoparte.
Morcovul si telina se taie in lungime in forma de betigase(vezi foto)
Sunca/slaninuta la fel se taie in bucatele mai lunguiete.
Bucatica de carne spalata, se zvinta si se cresetaza deasupra peste tot cu o adincime de 2-3 mm cu un cutit bine ascutit.Iar cu ajutotul unui cutit cu virf,se impunge din loc in loc si in gaurile formate cu cutitul se introduc legumele si sunculita.
Dupa aceea se presara cu chimen,boia,usturoi,piper si sare pe toate partile si se freaca bine,ca sa intre toate condimentele si mirodeniile in crestaturile tormate cu cutitul deasupra.
Intr-o oala/cratita care se introduce in cuptor ,se incinge 2-3 ls untura de porc de preferinta,Poate fii si ulei,unt..
Cind este incinsa bine bine(proba cu lingura de lemn)se prajeste carne c-am juma de minut pe fiecare parte de jur imprejur,
In acest fel porii carnii se inchid si in interior ramine scuculenta.
Asfel bucatica de carne prajita se scoate si in grasimea ramasa se aseaza cartofii peste carofi se aseaza carnea si se toparna supa.
Se pune capacul si se introduce la cuptor la 170°C pentru 1,1/2-2 ore.
Pentru a vedea daca carnea este gata, cu ajutoru a doua furculite se desprinde carnea una de alta.Acesta trebuie sa cedeze si sa se desprinda usor,atunci friptura este gata.
Se scoate pe un cirpator si se portioneaza.Cartofii se scot pe platoul de servit,se aseaza carnea deasupra ,se stropeste cu sosul format (lasat de la friptura).Iar restul sosului se aduce la masa intr-o sosiera si se serveste cu salata de varza linga.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate