Aceasta supa este una din favoritele noastre.
Una din putinele supe,care si pici mei o favorizeaza.
Aici si reteta;
INGREDIENTE:
- 4-5 ls ulei,untura,unt,rama...ce se doreste
- 1-2 cepe(de preferinta verzi)
- 1 lc zahar
- 2-3 morcovi,
- 1 felie de telina
- usturoi 5-6 catei,chiar mai mult daca place
- 1/2 l supa clara de casa sau din cub Maggi
- 1/2 l lapte- 1/2 l apa
- 1 pac de smintina dulce(eu am folosit Creme Fraiche 125g)
- 1-2 ls faina alba
- sare+piper
- frunze de patrunjel
MOD PREPARARE:
Legumele se spala,curata si taie marunt,in special ceapa.
Intr-o oala pt. ciorba,se incinge cele 4-5ls ulei, grasime...(eu am folosit Rama vegetala)
Ceapa in prelabil curatata si taiata marunt se rumeneste pina devine usor aurie,impreuna cu 1lc zahar.
Se adaoga restul de zarzavat si se lasa sa inabuseasca putin.Deasupra se presara 1-2 ls faina alba,se amesteca rapid si se toarna supa.Cind incepe sa dea in clocot si se leaga putin,se adaoga amestecul de laptele,care in prealabil sa amestecat cu smitina.
Se lasa totul sa fiarba la foc domol.Daca cumva se ingroasa prea tare,se mai adaoga ceva apa.Iar daca se doreste ca supa sa fie mai cremoasa se freca ceva faina cu putin lapte rece si se amesteca in supa. Eventual se mai adaoga ceva sare si piper,dupa gust.
Este gata fiarta atunci cind legumele din ea sint fierte.
La sfirsit inainte sa se traga de pe foc oala ,se preseaza usturoiul.se ma lasa sa dea un clocot,se presara frunze de patrunjel verde deasupra si gata este supica.
A doua zi este si mai buna,deoarece aromele se imprastie in toata compozitia si ii da un gust deosebit.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
INGREDIENTE:
- piine alba feliata,de preferinta pt. Toast
- ceva unt sau margarina,
- usturoi granulat
- frunze de patrunjel verde
MOD PREPARARE:
feliile de piine se ung cu unt sau marg. se presara cu usturoi si frunze de patrunjel,dupa care se aseaza una peste alta in forma de turn.
Astfel asezate feliile se taie in cuburi,dupa care se pun intr-o tava usot unsa cu ulei si totul se introduce in cuptor la 150°C pt. ca 20-30 min.
Pina ce cuburile de piine sint uscate,chiar usor rumenite.Dupa ca 15 min.se poate amesteca usot si proba cit de uscate sint.
Dupa care se pot servii in ori ce supe.
Un comentariu:
2 comentarii:
Sidy a spus...
Deja stiu ce supa urmeaza sa fac !!!
10 martie, 2008 19:27
Laura S. a spus...
Da,da stiu eu ca ateptai demult reteta.
Acum te-am convins.Sper sa iti si placa,ca daca nu ma gindesc ca trebuie sa ma ascund bine...hihi
10 martie, 2008 19:45
Trimiteți un comentariu