Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

29 aug. 2008

SUPA DE USTUROI cu CRUTOANE DE PIINE a la Laura S.


Aceasta supa este una din favoritele noastre.
Una din putinele supe,care si pici mei o favorizeaza.
Aici si reteta;
INGREDIENTE:
- 4-5 ls ulei,untura,unt,rama...ce se doreste
- 1-2 cepe(de preferinta verzi)
- 1 lc zahar
- 2-3 morcovi,
- 1 felie de telina
- usturoi 5-6 catei,chiar mai mult daca place
- 1/2 l supa clara de casa sau din cub Maggi
- 1/2 l lapte- 1/2 l apa
- 1 pac de smintina dulce(eu am folosit Creme Fraiche 125g)
- 1-2 ls faina alba
- sare+piper
- frunze de patrunjel
MOD PREPARARE:
Legumele se spala,curata si taie marunt,in special ceapa.
Intr-o oala pt. ciorba,se incinge cele 4-5ls ulei, grasime...(eu am folosit Rama vegetala)
Ceapa in prelabil curatata si taiata marunt se rumeneste pina devine usor aurie,impreuna cu 1lc zahar.
Se adaoga restul de zarzavat si se lasa sa inabuseasca putin.Deasupra se presara 1-2 ls faina alba,se amesteca rapid si se toarna supa.Cind incepe sa dea in clocot si se leaga putin,se adaoga amestecul de laptele,care in prealabil sa amestecat cu smitina.
Se lasa totul sa fiarba la foc domol.Daca cumva se ingroasa prea tare,se mai adaoga ceva apa.Iar daca se doreste ca supa sa fie mai cremoasa se freca ceva faina cu putin lapte rece si se amesteca in supa. Eventual se mai adaoga ceva sare si piper,dupa gust.
Este gata fiarta atunci cind legumele din ea sint fierte.
La sfirsit inainte sa se traga de pe foc oala ,se preseaza usturoiul.se ma lasa sa dea un clocot,se presara frunze de patrunjel verde deasupra si gata este supica.


A doua zi este si mai buna,deoarece aromele se imprastie in toata compozitia si ii da un gust deosebit.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


INGREDIENTE:
- piine alba feliata,de preferinta pt. Toast
- ceva unt sau margarina,
- usturoi granulat
- frunze de patrunjel verde
MOD PREPARARE:
feliile de piine se ung cu unt sau marg. se presara cu usturoi si frunze de patrunjel,dupa care se aseaza una peste alta in forma de turn.
Astfel asezate feliile se taie in cuburi,dupa care se pun intr-o tava usot unsa cu ulei si totul se introduce in cuptor la 150°C pt. ca 20-30 min.
Pina ce cuburile de piine sint uscate,chiar usor rumenite.Dupa ca 15 min.se poate amesteca usot si proba cit de uscate sint.
Dupa care se pot servii in ori ce supe.

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

2 comentarii:
Sidy a spus...
Deja stiu ce supa urmeaza sa fac !!!

10 martie, 2008 19:27
Laura S. a spus...
Da,da stiu eu ca ateptai demult reteta.
Acum te-am convins.Sper sa iti si placa,ca daca nu ma gindesc ca trebuie sa ma ascund bine...hihi

10 martie, 2008 19:45

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate