Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

PRAJITURA CU NUCI in DOUA VARIANTE

Chiar la inceputul frecventarii mele pe Forumul Culinar,eram in cautare de o reteta cu foi subtiri cu drojdie,umplutura din nuca si glazura de ciocolata.
Ei prietena mea Cali, mi-a spus ca,mama ei are asemenea retete si cu proxima ocazie o sa mi-le dea si mie.
Deci dupa cum se vede,Cali si-a tinut promisiunea si a postat pe Forum urmatoarele doua retete,pe care prima am facut-o si eu,si a fost foarte bune.

Aproape in fiecare an la Craciun o fac,ca imi aduce aminte de copilarie si de Romania...
Deci;
VARIANTA~I~

INGREDIENTE FOI:
- 350g faina

- 200g unt
- 2lg zahar
- 2lg smantana
- 2 lg lapte
- drojdie cat o nuca
- un galbenus
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 1/2 borcan gem acrisor
- 250g nuci
- 250g zahar
Glazura
- 150g zahar
- 100ml apa
- 100g ciocolata
- 50g unt
MOD PREPARARE:
Se pune faina intr-un castron se face loc in mijloc unde se aseaza zaharul cu drojdia, laptele si smantana si se lasa in repaus 15 min. se adauga untul, galbenusel de oul, se framanta bine. Aluatul se taie in 3 parti egale, se intinde pe planseta o foaie subtire care se pune in tava cu hartie pergament, peste foaie se intinde un strat de gem si se pune jumatate din cantitatea de umplutura, se intinde a doua foaie si se pune in tava peste umplutura, se unge din nou cu gem si se pune cealalalta jumatate de umplutura, se pune a treia foaie si se lasa 45 min. sa creasca. Se da la copt cam 30 min la 200°C. Se scoate din duba si se lasa in tava in care s-a copt, cand e rece se pune deasupra glazura.
Glazura:
Se fierbe apa cu zaharul ca pt dulceata, se adauga ciocolata si untul se mai fierbe putin si se pune peste praji.
DIMENSIUEA tavii in care se prepara este de ~ 35/23cm.


VARIANTA ~II ~
INGREDIENTE FOI:
- 500g faina
- 3 linguri zahar
- 20g drojdie
- 3 linguri lapte
- 3 linguri smantana
- 250g unt
- 2 galbenuse si un ou intreg coaja de lamaie rasa jumatate borcan gem acrisor.
UMPLUTURA:
- 250g nuci
- 250g zahar
GLAZURA:
- 150g zahar
- 100ml apa
- 100g ciocolata
- 50g unt
MOD PREPARARE:
Vezi la, VARIANTA~I~

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate