Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

PRAJITURA CU NUCA DE COCOS a la Laura S.


Aceasta prajitura este de fapt o derivata a unei retete luat e pe Forumul Culinar,ma exact de la Y.taPt a viziona originalul ,da-ti clik pe Titlu
Varianta mea,este mai simpla,deoarece nu trebuie sa intind foile.
Aici si reteta pt. tava mijlocie.
INGREDIENTE-BLAT:
- 150g zahar
- 2 oua
- 2ls cacao
- 200ml smintina sai iaurt nedegresat
- 250g fa9ina
- 5ls esenta de rom
- 100ml ulei
- 4-5 ls marmelada
INGREDIENTE-UMPLUTURA;
- 6 albusuri
- 299g zahar
- 150-170g fulgi de nuca cocos
- 1ls amidon
MOD PREPRARE;
Din ingredientele pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se rupe mai mult,decit curge.
Acesta masa de aluat se imparte in doua parti egale.
O parte se toarna in tava unsa si tapetata cu grasime si faina,sau simplu cu hirtie de copt.
Peste ea se toarna umplutura care se prepara astfel;
Albusurile se bat spuma ,adaogind in ploaie zaharul si se bate pina ce albusul este foarte tare si nu mai curge.
Se adaoga amidonul amestecat cu nuca de coscos si se amesteca in cotinare NU CU MIXERUL ci cu o lingura,in asa fel incit s aramina cit mai mult aer incorporat in masa de albus.
A doua parte din masa de blaturi se toarna ntr-o punga de nailon,se taie la un colt putin si se dreseaza in mod egal,peste umplutura din albus si nuca de cocos.
astel totul pregatit s eintroduce in cuptorul deja incins la 180°C pt. ca 40-45 min.Proba cu scobitoarea este de indicat.
Dupa coacere imediat se unge prajitura deasupra cu gek/marmelada in prealabil incalözita si seasupra se presara imediat fulgi de ciocolata,coccos,ciocolata+cocos.....,ce doriti.
Totul se lasa la racit in tava si numai cind este complet rece,prajitura se scoate si se portoneaza.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate