Aceasta prajitura este de fapt o derivata a unei retete luat e pe Forumul Culinar,ma exact de la Y.taPt a viziona originalul ,da-ti clik pe Titlu
Varianta mea,este mai simpla,deoarece nu trebuie sa intind foile.
Varianta mea,este mai simpla,deoarece nu trebuie sa intind foile.
Aici si reteta pt. tava mijlocie.
INGREDIENTE-BLAT:
- 150g zahar
- 2 oua
- 2ls cacao
- 200ml smintina sai iaurt nedegresat
- 250g fa9ina
- 5ls esenta de rom
- 100ml ulei
- 4-5 ls marmelada
INGREDIENTE-UMPLUTURA;
- 6 albusuri
- 299g zahar
- 150-170g fulgi de nuca cocos
- 1ls amidon
MOD PREPRARE;
Din ingredientele pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se rupe mai mult,decit curge.
Acesta masa de aluat se imparte in doua parti egale.
O parte se toarna in tava unsa si tapetata cu grasime si faina,sau simplu cu hirtie de copt.
Peste ea se toarna umplutura care se prepara astfel;
Albusurile se bat spuma ,adaogind in ploaie zaharul si se bate pina ce albusul este foarte tare si nu mai curge.
Se adaoga amidonul amestecat cu nuca de coscos si se amesteca in cotinare NU CU MIXERUL ci cu o lingura,in asa fel incit s aramina cit mai mult aer incorporat in masa de albus.
A doua parte din masa de blaturi se toarna ntr-o punga de nailon,se taie la un colt putin si se dreseaza in mod egal,peste umplutura din albus si nuca de cocos.
astel totul pregatit s eintroduce in cuptorul deja incins la 180°C pt. ca 40-45 min.Proba cu scobitoarea este de indicat.
Dupa coacere imediat se unge prajitura deasupra cu gek/marmelada in prealabil incalözita si seasupra se presara imediat fulgi de ciocolata,coccos,ciocolata+cocos.....,ce doriti.
Totul se lasa la racit in tava si numai cind este complet rece,prajitura se scoate si se portoneaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu