INGREDIENTE -ALUAT:
- 200g faina
- 40g zahar
- 1pac zahar vaniliat
- 1priza sare
- 3galbenusuri ou (marimea M)
- 100g unt sau margarina rece in cubulete taiat
PT.UMPLUTURA:
- 1/8 apa
- 100g zahar
- 400g nuci macinate
- esenta de rom dupa gust
PT.GLAZURA/BEZEA
- 200g zahar pudra
- 3 albusuri de ou
MOD PREPARARE :
Ingredientele pt.aluat se framinta bine impreuna si se intinde un aluat in forma patrata de o gr. de 3-4 mm. si se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt.
Pt.umplututa se fierbe apa cu zaharul pina zaharul s-a topit,dupa care se adaoga nucile,aroma de rom si cind s-a racit,totul se intinde peste aluat. Pentru glazura se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si se intinde totul peste umplutura. Totul se poate taia in betisoare de grosime si lungime dorita inainte de coacere sau dupa coacere inca fierbinti.
Coacerea se face la o temp.de 175°C,ca 12-15 min.
~~~~~~~~~~~
- De cind am facut acesta reteta a trect citva ani si intr-e timp am mai probat un alta si am mai invat multe.Asa ca, un TIPP de la mine,pt a iesi foarte bune si bune aceste fursecuri,este bine sa se coaca ca. 10 min la 200°C blatul,se scoate si se lasa putin la racit,dupa care se intinde umplutura de nuci si deasupra bezeaua de albusuri.
- Iar daca cumva umplutura este prea tare ,se amesteca in ea o juma sau chiar un albus de ou batut spuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu