Reteta acestei prajituri minunate,a fost postata pe Forumul Culinar.ro de catre Laura A.
De cind am vazut-o m-am tot gindit la ea si acum in sf. ia venit rindul.
Iar aici reteta;
INGREDIENTE-PANDISPAN:
- 6 oua,
- 150 gr zahar1.
- 50 gr faina
MOD PREPARARE:
Batem ouale intregi cu zaharul cam 20 de minute(mixer sau robot)pana ce isi tripleaza volumul,dupa care se adaoga faina cernuta treptat.In timp ce se adaoga faina se amesteca cu lingura in asa fel incit in aluat sa ramina incorporat destul aer,pt. a iesi pufos dupa coacere.
Se toarna intr-o tava unsa si f. bine tapetata cu faina,sau hirtie de copt si se da la cuptorul deja incins la 180°C pt. ca 25-30 min.
Pina ce deasupra blatul devine auriu si pe margini se desprinde de pe pereti tavii.Cind este gata se scoate pe un gratar de bucatarie sis e lasa la racit.
INGREDIENTE + PREPARARE CREMA:
- 4 galbenusuri
- 1/2 l lapte
- 30 gr faina
- 150 gr zahar
- vanilie(baton sau esenta)
- un strop sare
Laptele se pune intr-o oala la fiert impreuna cu vanilia sau batonul de vanilie.Se lasa sa se incinga bine,aproape de punctul de fierbere,dupa care se trage deoparte.
Int-un alt recipient se freava bine galbenusurile cu zaharul si se adaoga treptat laptele care in prealabil sa mai racit putin.Astfel totul bine amestecat se pune dinou la fier amestecind continuu pina ce crema se ingroasa bine.Se trage deoparte se acopera cu un film de folie de nailon alimentara si se prepara urmatoarele doua blaturi;
INGREDIENTE + PREPARARE BLATURI FOIETAJ:
- 2 pac. de foietaj a 250g produs din comert
Se intind pe tava de copt ,se impung cu furculita din loc in loc si se da la copt la 200°C pt. 6-7 pina devin aurii deasupra.Aici atentie ca,foile la copt se mai string,de aceea este bine sa fie o idee mai marisoare decit fundul tavii.
Eu am taiat prima foaie in bucatele,inainte d ecopt in speranta ca este mai usor de portionat.Nu este necesar.dar cea de deasupra ,daca doriti puteti cel putin pe lungime sa o portionati inainte de coacere.Este mai usor la taiat.
INGREDIENTE PT. INSIROPARE PANDISPAN:
- 150 ml lapte caldut,
- 1/2 fiola esenta rom,
- 2ls zahar(astea le-am adaogat in acest sirop deoarece nu am folosit zahar la coptul foilor de foietaj.)
ASAMBLARE:
Blatul de pansispan l-am lasat pe gratarul de bucatarie la racit si asa am inceput sa-l asamblez.
Am insiropat blatul pe partea in care a fost copt in tava,peste care am pus jumatate din crema de vanilie.
Am asezat bucatile de blat de foetaj si cu am pus peste o tava mare cit blatul.
(se pate folosi si tava in care sa copt) si astefel am intors totul cu partea de oandispan ,miarasi deasupra.Astfel intors totul,am ps a doua jumatate de crema peste pandispan si am asezat al doilea blat de foietaj.
Peste am pus ca greutate un carpator de marmura si am lasat asa ca 3 ore.
Dupa care am portionat ,pudrat cu zahar pudra si papat(hihi)Foarte buna prajitura,merita facuta de mai mlte ori.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu