Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

PRAJITURA ITALIANA~"ZUPPETTE"


Reteta acestei prajituri minunate,a fost postata pe Forumul Culinar.ro de catre Laura A.
De cind am vazut-o m-am tot gindit la ea si acum in sf. ia venit rindul.

Laura A. pt. acesta reteta minunata!!!
Iar aici reteta;
INGREDIENTE-PANDISPAN:
- 6 oua,
- 150 gr zahar1.
- 50 gr faina
MOD PREPARARE:
Batem ouale intregi cu zaharul cam 20 de minute(mixer sau robot)pana ce isi tripleaza volumul,dupa care se adaoga faina cernuta treptat.In timp ce se adaoga faina se amesteca cu lingura in asa fel incit in aluat sa ramina incorporat destul aer,pt. a iesi pufos dupa coacere.
Se toarna intr-o tava unsa si f. bine tapetata cu faina,sau hirtie de copt si se da la cuptorul deja incins la 180°C pt. ca 25-30 min.
Pina ce deasupra blatul devine auriu si pe margini se desprinde de pe pereti tavii.Cind este gata se scoate pe un gratar de bucatarie sis e lasa la racit.
INGREDIENTE + PREPARARE CREMA:
- 4 galbenusuri
- 1/2 l lapte
- 30 gr faina
- 150 gr zahar
- vanilie(baton sau esenta)
- un strop sare
Laptele se pune intr-o oala la fiert impreuna cu vanilia sau batonul de vanilie.Se lasa sa se incinga bine,aproape de punctul de fierbere,dupa care se trage deoparte.
Int-un alt recipient se freava bine galbenusurile cu zaharul si se adaoga treptat laptele care in prealabil sa mai racit putin.Astfel totul bine amestecat se pune dinou la fier amestecind continuu pina ce crema se ingroasa bine.Se trage deoparte se acopera cu un film de folie de nailon alimentara si se prepara urmatoarele doua blaturi;
INGREDIENTE + PREPARARE BLATURI FOIETAJ:
- 2 pac. de foietaj a 250g produs din comert
Se intind pe tava de copt ,se impung cu furculita din loc in loc si se da la copt la 200°C pt. 6-7 pina devin aurii deasupra.Aici atentie ca,foile la copt se mai string,de aceea este bine sa fie o idee mai marisoare decit fundul tavii.
Eu am taiat prima foaie in bucatele,inainte d ecopt in speranta ca este mai usor de portionat.Nu este necesar.dar cea de deasupra ,daca doriti puteti cel putin pe lungime sa o portionati inainte de coacere.Este mai usor la taiat.
INGREDIENTE PT. INSIROPARE PANDISPAN:
- 150 ml lapte caldut,
- 1/2 fiola esenta rom,
- 2ls zahar(astea le-am adaogat in acest sirop deoarece nu am folosit zahar la coptul foilor de foietaj.)
ASAMBLARE:
Blatul de pansispan l-am lasat pe gratarul de bucatarie la racit si asa am inceput sa-l asamblez.
Am insiropat blatul pe partea in care a fost copt in tava,peste care am pus jumatate din crema de vanilie.
Am asezat bucatile de blat de foetaj si cu am pus peste o tava mare cit blatul.
(se pate folosi si tava in care sa copt) si astefel am intors totul cu partea de oandispan ,miarasi deasupra.Astfel intors totul,am ps a doua jumatate de crema peste pandispan si am asezat al doilea blat de foietaj.
Peste am pus ca greutate un carpator de marmura si am lasat asa ca 3 ore.
Dupa care am portionat ,pudrat cu zahar pudra si papat(hihi)Foarte buna prajitura,merita facuta de mai mlte ori.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate