Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

PRAJITURA CU CREMA DE CAPSUNI a la Laura S.


Pentru ca a fost Ziua Mamei si Ficiorii mei dragi m-au gratulit ,mi-au dedicat poezii si mi-au facut cadouri,bineinteles ca i-am rasplatit si eu cu o prajiturea.
INGREDIENTE-BLAT:
- 5 oua,
- 200g zahar,
- 100ml ulei,
- 100 ml lapte,
- coaja sau esenta de lamiie,
- 1 plic praf copt,
- 180g fain,
- 1 pac .de praf de budinca de vanilie(40g/50g),
MOD PREPARARE;
Ouale se mixeaza bine,bine cu zaharul pina devin ca o cre,a alba.Se adaoga treptat uleiul,laptele,coaja sau esenta de lamiie si in final faina amestecat in prealabil cu praful de copt si praful de budinca de vanilie.
Dupa ce toate s-au incorporat si mixat bine se toarna intr-o tava tapetata ci hirtie de copt si se coace blatul la 180!C timp de ca. 25 min.Cind deasupra adevenit maroniu si se desprinde usor pe margini de tava.Eventual proba cu scobitoarea.
Pina ce blatul se coace se prepara crema din urmatoarele,
INGREDIENTE CREMA;
- 600ml iaurt,de preferat de capsuni,daca crema este de capsuni.
Din pacate pici mei fara sa observ mi-au papat iaurtul cu capsuni si am ramas cu cel de vanilie.Dar a fost bun si asta.
- 400g capsuni,
- 200g smintina pt. frisca
- 12 foi de gelatina
- 100-1150g zahar(aici depinde de cit de dulce doriti crema)
MOD PREPARARE;
Capsunii se spala si se pun la zvintat.Acest procedeu este bine sa se faca ,chiar cind ne apucam sa preparam prajitura.
Iaurtul se pune in cupa de la blender impreuna cu casunii si se face totul pireu.Daca doriti sa aveti in crema si bucatele de capsuni,puteti lasa deoparte citi-va pe care-i taiati dupa dorinta si ii amestecati in crema gata preparata.
Frisca se bate spuma impreuna cu zaharul .
Foile de gelatina se inmoaie in ca 50 ml lichid caldut.Daca nu este cal destul recipientul se poate pune pe baie de aburi se se amesteca pina ce gelatina a devenit lichida.Astfel preparata gelatina se toarna peste masa de iaurt si capsuni din blender si se mai mixeata scurt,in asa fe incit gelatina s afie bine incorporata in cema.
Peste frisca batuta spuma se toarna crema si se amesteca cu o lingura cu grija,dupa care se pune la frigider.
Intr-e timp blatul copt si scos pe gratarul de bucatarie la racit se taie pe orizontal(vezi foto)
Partea de la baza se pune inapoi in tava in care s-a copt si aindoua partile se insiropeaza(eu am insiropat cu lapte+sirop de capsuni).Deasupra se pune crema,care sa c0oagulat putin si se niveleaza unfiorm.Se aseaza al doilea blat si pune la frigider pt. ca 2-3 ore pina ce crema s-a gelatinat complet.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
  • TIP;
  • Daca doriti sa faceti decor desupra (vezi foto)lasa-ti 2-3 linguri de frisca deoparte,eventual colorati-o cu colorant alinentar si decorati dupa dorinta.
  • Inainte sa pune-ti blatul in tava napoi prsarati cu fulgi de cocos tava,In acest fel nu se lipeste batul insiropat de tava,
  • Crema de casuni poate varia in functie de dorinta fiacaruia.Puteti face crema de mango,visine,piersici..







Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate