Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

GHORIBA ~ FURSECURI MAROCANE reteta by Laura A.


O reteta minuata,in gust si fragezime.
La pauza de cafea,linga un paharel de laptic sau cacao la pici,merge perect.Se tin mult,au gust deosebit si se pot face ori si cind.
Laura A. si de acesta data meriti din partea mea
Eu am facut reteta cu 3 mici diferente
1.~ a fost ca am folosit faina care se gaseste la noi NORMALA DE GRIU,
2.~ am pus un plic de praf de budinca in aluat,inlocuind faina.
3.~ am folosit ulei de FLOSAREA SOARELUI
Deci aici reteta(pt. original,da-ti clik pe titlu):
INGREDIENTE:
- 400 gr faina grau dur(semola rimacinata) ~ eu am folosit faina normala care 40g din ea am inlocuit-o cu 1 plic de praf de budinca de vanilie.
- 200 gr zahar pudra
- 40 gr unt
- 45 gr ulei de arahide(merge si cu ulei de floarea soarelui)
- 2 oua1 lingurita praf copt
- esenta vanilie(eu am folosit esenta migdale)
- zahar praf pentru tavalit fursecurile
MOD PREPARARE:

Untul si uleiul se pun impreuna la foc pina se topeste untul,se omogenizeata si se lasa la racit.Eu am pus la microunde ca 1 minut.
Ouale se mixeaza cu zaharul pina devin precum o spuma , si se albesc la culoare,adaougind la la maioneza compozitia racita de ului+unt.
In final se amesteca mixeaza+malaxeaza,faina amestecata cu praful de copt+praful de budinca.Totul se malaxeaza bine ,se acopera cu folie de nailon si se da la frigider pt. ca 1 ora.Eu am last peste noapte.
Cuptorul se incinge la 170°C.
Din acest aluat se formeaza bilute mici.Ceva mai mici decit o nuca,deoarece ele cresc in cuptor.
Se tavalesc bine prin zahar pudra si se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se introduc in cuptor pt. ca. 15-20 min.
Se scot se lasa sa se racesca bine si numai dupa ce s-au racit complet se pun in doze de metal si se pastreaza la loc uscat.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate