O reteta minuata,in gust si fragezime.
La pauza de cafea,linga un paharel de laptic sau cacao la pici,merge perect.Se tin mult,au gust deosebit si se pot face ori si cind.
Laura A. si de acesta data meriti din partea mea
Eu am facut reteta cu 3 mici diferente
1.~ a fost ca am folosit faina care se gaseste la noi NORMALA DE GRIU,
2.~ am pus un plic de praf de budinca in aluat,inlocuind faina.
3.~ am folosit ulei de FLOSAREA SOARELUI
Deci aici reteta(pt. original,da-ti clik pe titlu):
INGREDIENTE:
- 400 gr faina grau dur(semola rimacinata) ~ eu am folosit faina normala care 40g din ea am inlocuit-o cu 1 plic de praf de budinca de vanilie.
- 200 gr zahar pudra
- 40 gr unt
- 45 gr ulei de arahide(merge si cu ulei de floarea soarelui)
- 2 oua1 lingurita praf copt
- esenta vanilie(eu am folosit esenta migdale)
- zahar praf pentru tavalit fursecurile
MOD PREPARARE:
Untul si uleiul se pun impreuna la foc pina se topeste untul,se omogenizeata si se lasa la racit.Eu am pus la microunde ca 1 minut.
Ouale se mixeaza cu zaharul pina devin precum o spuma , si se albesc la culoare,adaougind la la maioneza compozitia racita de ului+unt.
In final se amesteca mixeaza+malaxeaza,faina amestecata cu praful de copt+praful de budinca.Totul se malaxeaza bine ,se acopera cu folie de nailon si se da la frigider pt. ca 1 ora.Eu am last peste noapte.
Cuptorul se incinge la 170°C.
Din acest aluat se formeaza bilute mici.Ceva mai mici decit o nuca,deoarece ele cresc in cuptor.
Se tavalesc bine prin zahar pudra si se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se introduc in cuptor pt. ca. 15-20 min.
Se scot se lasa sa se racesca bine si numai dupa ce s-au racit complet se pun in doze de metal si se pastreaza la loc uscat.
1.~ a fost ca am folosit faina care se gaseste la noi NORMALA DE GRIU,
2.~ am pus un plic de praf de budinca in aluat,inlocuind faina.
3.~ am folosit ulei de FLOSAREA SOARELUI
Deci aici reteta(pt. original,da-ti clik pe titlu):
INGREDIENTE:
- 400 gr faina grau dur(semola rimacinata) ~ eu am folosit faina normala care 40g din ea am inlocuit-o cu 1 plic de praf de budinca de vanilie.
- 200 gr zahar pudra
- 40 gr unt
- 45 gr ulei de arahide(merge si cu ulei de floarea soarelui)
- 2 oua1 lingurita praf copt
- esenta vanilie(eu am folosit esenta migdale)
- zahar praf pentru tavalit fursecurile
MOD PREPARARE:
Untul si uleiul se pun impreuna la foc pina se topeste untul,se omogenizeata si se lasa la racit.Eu am pus la microunde ca 1 minut.
Ouale se mixeaza cu zaharul pina devin precum o spuma , si se albesc la culoare,adaougind la la maioneza compozitia racita de ului+unt.
In final se amesteca mixeaza+malaxeaza,faina amestecata cu praful de copt+praful de budinca.Totul se malaxeaza bine ,se acopera cu folie de nailon si se da la frigider pt. ca 1 ora.Eu am last peste noapte.
Cuptorul se incinge la 170°C.
Din acest aluat se formeaza bilute mici.Ceva mai mici decit o nuca,deoarece ele cresc in cuptor.
Se tavalesc bine prin zahar pudra si se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si se introduc in cuptor pt. ca. 15-20 min.
Se scot se lasa sa se racesca bine si numai dupa ce s-au racit complet se pun in doze de metal si se pastreaza la loc uscat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu