Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 aug. 2008

PRAJITURA CU CACIULITA DE COCOS a la Laura S.


Peter sotul meu mi-a spus ca vrea sa ia la servici o praji,care sa se poata bea la o cafea si sa nu fie cu creme,sa nu fie prea dulce ,asa sa placa si la barbati....
Ei ,m-am tot uitat ce am prin casa si mi-a venit o idee(hihihi)
Ceva cu nuca de cocos si lichior de oua...
Zis si facut!
Aici reteta;
INGREDIENTE:
- 2 galbenusuri
- 200g margarina
- 100g lichior de oua
- 300g faina
- 100g zahar(eu folosesc in aluaturi,doar zahar pudra)
- 1lc rasa praf de copt
- 1 lamiie coaja
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 150g caise si/sau piersici confiate (optional)
- 200g gem de caise(merge si altul)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- 6 albusuri de ou
- 150 g zahar tos
- 200g fulgi de nuca de cocos
MOD PREPARARE:
Fructele confiate,se taie marunt si se amesteca cu gemul care in prealabil sa incalzit putin,pt a devenii fluid si se lasa deoparte.
Galbenusurile se fraca cu zaharul,se adaoga margarina,lichiorul,faina amestecata cu praf de copt si coaja de lamiie.Totul se malaxeaza/mixeaza bne si se pune intr-o tava tapetata cu hirtie de copt,sau unsa si infainata.
Acest aluat se niveleaza pe toata suprafata tavii peste care se pune gemul amestecat cu fructe si se intinde frumos,in asa fel incit toata suprafata de aluat sa fie cuprinsa de gem.
Albusurile se bat spuma si se adaoga zaharul in ploaie.Totul se mixeaza bine pina devne o spuma tare.
Se adaoga nuca de cocos,dar aici ATENTIE~ se amesteca usor cu lingura NU cu mixerul,
In asa fel incit compoitia sa ramina frumos aerata.Aceasta compozitie se pune in tava cu aluat si gem deasupra,se niveleaza uniform si da la copt.
Pentru ca. 60 min. la 160°C.
Daca cuptorul coace puternic si deasupra bezeaua prinde repede culoare,este indicat sa se acopere cu hirtie de copt.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate