Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

20 aug. 2008

FURSECURI CONGRES

Aceasta delicioasa reteta am cerut-o unei colege de serviciu.
Ea a adus in periada craciunului si mi-a placut atit de mult incit atit am biziit-o pina sa saturat de mine si mi-a dat reteta.

Mesi mult Coni!!!
Ei de atunci sint citva anisori,de cind in fiecare an de Craciun fac acesta reteta. Uneori fac chiar cantitati duble.
Cine are poate sa treaca acest aluat prin masina de facut biscuiti spritati.
Este mult mai simplu.
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 pac. zahar vaniliat
- 160g zahar pudra
- 250g unt
- 360g faina
- 1lc. praf copt
- 80g migdale descojite si macinate
- ca.1 borcanel dulceata de capsuni ,caise (acesasta este preferata mea)sau dupa preferinta
- ca.100g fulgi de cocos
- ca.100g ciocolata menaj+1 lc. unt
- citva stropi de esenta sau lichior de migdale(la mine este nelipsita)
Mod preparare:
Ouale cu zaharul vaniliat ,zaharul pudra si untul se amesteca bine pina devin o crema omogena.Faina se amesteca cu migdalele si praful de copt,dupa care se adaoga in masa de oua si zahar.Totul se mixeaza bine,se pune intr-un sac de spritat cu un virf de spriz in forma de stea,sau dupa dorinta si se dreseaza pe o tava captusita cu hirtie pergament, betisoare lungi de ca. 5 cm.Se coc la o temp. de 180?C. ca 10-15 min. pina devin putin maronii de jur imprejur.Se scot afara se racesc si cite doua se lipesc cu marmelada de capsuni sau dupa dorinta.Modul de lipire-asamblare este urmatorul:
1.se ia un fursec,
2.se unge cu marmelada,
3.se scufunda in fulgi de cocos,
4.se acopera cu al doilea fursec, care sa la fel se unge numai cu marmelada.
Dupa ce toate fursecurile sint impreunate cite doua ,se pune ciocolata +1 lc unt/ulei impreuna intr-o pungulita in apa calduta si cind acestea s-au topit,cu degetele se amesteca bine,se taie pungulita la un coltisor,ff. putin ,in asa fel incit sa se poata decora fursecurile cu dungi foarte fine de ciocolata.Se lasa sa e usuce pina a doua zi.Dupa care se pun intr-o doza de metal,sau chiar plastic,care se inchide ermetic si la temperaturi racoroase,(camara,frigider..) se tin pina la o luna.

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

Lore a spus...
Imi plac mult ingredientele, asa ca rezultatul trebuie sa fie de efect. E bine ca tin atat de mult, merita facute portii mari dintr-o lovitura.
~~~~~~~~~~
10 februarie, 2008 23:58
Laura S. a spus...
Lore,daca iti place gustul de migdale cu siguranta iti vor place si aceste fursecuri.
Daca incerci,SPOR LA TREABA si REUSITA cu 100%!!!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate