Cum si noi ca si muuuuulti,muuuulti alti,sintem Pizza Fan,,am facut saptamina trecuta "dinou" o tura de pizza.Numai ca de data aceasta am incercat sa-i dau o forma mai speciala si cu o retata din acesta carte care este una din favoritele mele;
~ pentru detalii deapre carte ,da-ti clik pe titlu.
Aceasta reteta este ideala si pentru facut piine,piine cu masline,rosii...ce va place...
INGREDIENTE ~ aluat:
- 500g faina alba
- 20g gris
- 15g drojdie proaspata(eu am pus 10g drojdie uscata)
- 10 g sare
- 50g ulei de masline
- 320g apa (eu am pus doar 300g g,deoarece mie mi-se pare ca iese prea moale aluatul.,dar este biensa se urmareasca procesul de malaxare,deoarece unele sortimente de faina sint mai uscate.Mai ales in tarile calduroase).
MOD PREPARARE ~ aluat;
Faina se amesteca cu grisul.
Eu am facut aluatul in masina de piine,punind la inceput apa,drojdia,urmata de faina amestecata cu gris,sare si ulei.
Daca aluatul se prepara manual,atunci se amesteca drojdia uscata cu faina,se adaoga apa,sarea si uleiul trepatat .
Daca se prepara cu drojdie proaspata,este bine ca deojdia sa se dizolve inapa putin caduta si sa se lase ca 10 minuate deoparte,dupa care se procedeaza cum am scris mai sus.
Aluatul trebuie sa fie moale dar sa nu curga,tare dar nu virtos.
******Dupa o framintare sanatoasa,aluatul trebuie sa fie elastic,sa nu lipeasaca.Daca atingem cu degetul curat ,pe deget trebuie sa ramina doar o pekicula fina de aluat.Atunci aluatul are o consistenta perfecta.Aceasta regula este valabina pentru aproape toate aluaturile de piine.******
Aluatul care este pregatit in masina de piine,se lasa pina ce ~Programul ALUAT~ se incheie.Daca se prepara manual ,aluatul se lasa la dospit intr-un castron in prealabil infainati,la loc caldut pentru ca.1 ora.
Dupa dospire aluatul se pune pe masa de lucru infainata si i-se da forma dorita.Eu am facut Pizza Calzone,dar cum am spus se poae face cu el,ce doreste fiecare.
In cazul in care se prepara Pizza,avem nevoie de;
- sos de pizza ~ ,aici reteta folosita de mine;
http://laurasleckerbissen.blogspot.com/2008/02/melcisori-pizza-rapizi.html - cascaval si restul...... ce doreste fiecare.
~ pentru detalii deapre carte ,da-ti clik pe titlu.
Aceasta reteta este ideala si pentru facut piine,piine cu masline,rosii...ce va place...
INGREDIENTE ~ aluat:
- 500g faina alba
- 20g gris
- 15g drojdie proaspata(eu am pus 10g drojdie uscata)
- 10 g sare
- 50g ulei de masline
- 320g apa (eu am pus doar 300g g,deoarece mie mi-se pare ca iese prea moale aluatul.,dar este biensa se urmareasca procesul de malaxare,deoarece unele sortimente de faina sint mai uscate.Mai ales in tarile calduroase).
MOD PREPARARE ~ aluat;
Faina se amesteca cu grisul.
Eu am facut aluatul in masina de piine,punind la inceput apa,drojdia,urmata de faina amestecata cu gris,sare si ulei.
Daca aluatul se prepara manual,atunci se amesteca drojdia uscata cu faina,se adaoga apa,sarea si uleiul trepatat .
Daca se prepara cu drojdie proaspata,este bine ca deojdia sa se dizolve inapa putin caduta si sa se lase ca 10 minuate deoparte,dupa care se procedeaza cum am scris mai sus.
Aluatul trebuie sa fie moale dar sa nu curga,tare dar nu virtos.
******Dupa o framintare sanatoasa,aluatul trebuie sa fie elastic,sa nu lipeasaca.Daca atingem cu degetul curat ,pe deget trebuie sa ramina doar o pekicula fina de aluat.Atunci aluatul are o consistenta perfecta.Aceasta regula este valabina pentru aproape toate aluaturile de piine.******
Aluatul care este pregatit in masina de piine,se lasa pina ce ~Programul ALUAT~ se incheie.Daca se prepara manual ,aluatul se lasa la dospit intr-un castron in prealabil infainati,la loc caldut pentru ca.1 ora.
Dupa dospire aluatul se pune pe masa de lucru infainata si i-se da forma dorita.Eu am facut Pizza Calzone,dar cum am spus se poae face cu el,ce doreste fiecare.
In cazul in care se prepara Pizza,avem nevoie de;
- sos de pizza ~ ,aici reteta folosita de mine;
http://laurasleckerbissen.blogspot.com/2008/02/melcisori-pizza-rapizi.html - cascaval si restul...... ce doreste fiecare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu