Aceasa reteta,este foarte simpla si merge foarte repede.Este recomandata de o bucatareasa renumita la noi in Austria,Johanna Maier
MELCISORI PIZZA RAPIZI
~(ALUAT si SOS de baza)~
Ingrediente-aluat pizza:
- 42 g drojdie
- 500 g faina
- 5 ls ulei de masline(merge ori si ce ulei)
- 1 lc sare
- 250 ml apa caduta sau lapte,sau chiar bere.Ori ce lichid pe care-l doriti.
- 1 lc zahar
Mod preparare -aluat:
Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul
Se amesteca cu restul ingredientelor si se prelucreaza mai departe dupa dorinta ,fara dospire.(Cui ii place mai pufoasa,se poate lasa,dupa ce sa pus pe ea tot ce doriti,ca 20-30 min. la dospit
-------------------------------------------------------
Eu fac in general melcisori,ca merg destul de repede si sint ca un Snack,care poate fii luat si la pachet.Aluatul obtinut se intinde cu ca 1/2 cm gr.pe o suprafata putin unsa cu ulei..Astfel intins,aluatul se aseaza intr-o tava unsa sau captusita cu hirtie de coptSe unge aluatul cu sos de rosii (vezi reteta mai jos.,marginile de ca 1-2 cm. se lasa neunse),si se presara deasupra ingredinetele pe care doriti sa le aveti,de ex. cascaval-,sunca-,kaiser-...diferite legume proaspete,din doza bine scurse sau congelate- chiar si fructe cum af fii ananas....- iar ultimul strat de deasupra trebuie sa fie de brinza/cascaval,peste care se presara oregano,sau condimete pt. pizza.
Deci totul se poate lasa asa ,la dospit sau NU,.
Se introduce in cuptorul preincins la 250°C,ca 10-15 min.Depinde cum coace fiecare cuptor si cit de multe ingrediente sint peste aluat.Totul este gata cind aluatul pe margini devine auriu.
-------------------------------------------------------
Iar pentru preferatii mei Melcisori,aluatul intins,uns cu sos de rosii si presarat cu ceea ce doriti,se ruleaza,usor si nu prea strins ca sa poata sa creasca la copt.Se taie in rondele de ca 2-3 cm(acai se poate folosi la taiat ATA DE PAPIOTA-precum la taiat mamaliga),se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt,se ung cu lapte sau cu ou batut,sau chiar cu nimic,deasupra se presara ceva cascaval ras si se inroduc la cuptor,pina devin aurii la culoare.Se scot si cui ii place ,se ung cu un amestec de ulei si usturoi presat.
SOS DE ROSII pentru PIZZA
Ingrediente:
- 3-4 ls ulei de masline
- 1 ceapa micuta
- 800g rosii facute piure (poate sa fie si din doza)
- 3-4 catei de usturoi presat
- ceva busioc si oregano dupa gust.
- sare + piper
Mod preparare.
Uleiul se incinge si se prajeste putiniin el ceapa taiata foarte marunt.Se adaoga piureul de rosiii,si se lasa sa fiarba incet pina ce se ingroasa putin.Se adaoga sare ,piper,oregano si busuioc dupa gust,iar la sfirsit se adaoga usturoiul trecut prin presa.Se m-ai dau 2-3 clocote si gata sosu.Se poate folosi cadut,iar daca mai ramine sau in cazul in care doriti sa faceti mai mult .Acesta se pune fierbinete in borcane,se infileteazza bine capacul la ele si se pun la racit pe capac.In felul acesta formeaza vid(vacum,care face ca sosul sa se tine pe o perioada mai indelungata.
Aici sint pozele facute cu ceva mult timp inainte si postate impreuna cu acesta reteta si multe detalii;
Aici sint pozele facute cu ceva mult timp inainte si postate impreuna cu acesta reteta si multe detalii;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu