Ii spune italiana deoarece este in compoziția ei ulei de măsline.Dar se poate face foarte bine si cu alt ulei,unt ,margarina si chiar untura.
INGREDIENTE
- 300 ml apa (eu am pus lapte)
- 2ls ulei masline
- 1 lc zahar sau miere
- 1lc sare
- 5g drojdie uscata sau 20g drojdie proaspata
- 550g faina alba
MOD PREPARARE;
~ In MP:
Im masina de piine cu programul de piine alba Prima data se pune apa sau laptele caldut,in care sa dizolvat drojdia si zaharul,dupa care urmeaza faina uleiul si sarea.
~ Manual:
Se amesteca apa sau laptele caldut cu zaharul sau mierea ,drojdia si 2ls faina. Se lasa la dospit ca 10 min.dupa care se amesteca cu restul de faina,ulei si sare, Dupa ce se framinta destul de bine se lasa la dospit ca 1 ora. Dupa dospire i se da forma dorita si se pune pe sau in tava si se lasa dinou la dospit pina ce volumul se dubleaza. Se poate coace fata sa se unga deasupra sau se unge cu apa,ulei,lapte sau albus de ou amestecat cu apa si se da la cuptor pt. 30-40 min.la o temp. de 200°C.
~~~~~~~~~~~
Aceasta reteta este luata din acesta carte;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu