INGREDIENTE:
- 300g carne de Ton(din conserva in ulei sau in sucul propriu),
- 1-2 ls zeama de lamiie
- 1oog Crème fraîche,
- 200g unt/marg.
- 200g brinza de vaci proaspata,
- 1 ceapa mijlocie+ 1 legatura de snitling(vezi foto)sau 1 legatura de ceapa verde,sau o ceapa mare,
- 1/2 legatura frunze de patrunjel(facultativ)
- sare+ piper dupa gust
MOD PREPARARE:
MOD PREPARARE:
Tonul se scoate din doza/-e intr-o sita si se lasa la scurs.In asa fel incit carnea sa cintareasca 300g.(poate fii si mai multa,nu conteaza).
Intr-e timp se curata ceapa si se taie marunt.(eu nu o toc cu masina sau blenderul ,deoarece devine amara) ,eventual si patrunjelul daca se foloseste.
Untul/marg. se freaca bine impreuna cu brinza de vaci si o priza de sare si piper, si se adaoga verdeturile Totul se amesteca bine.
Carnea de ton scursa bine se mixeaza cu zeama de lamiie si Crème fraîche(eu am mixat la blender si a devenit foarte fina,dar nu este necesat,important este sa se omogenizeze totul bine.)
Iar cele doua compozitii de carne de ton si brinza + unt se mixeaza bine impreuna si se mai adaoga daca este necesar ,ceva sare,piper,lamiie.
Fiecare dupa gust.
TIP:
- cui ii place si doreste se poate adaoga si ceva marar si chiar 1-2 oua fierte tari.
- a doua zi este mult mai bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu