Ma intrebau copii ca ce am prin frigider de uns pe piine....
Ei , cum nu am avut mai nimic,cu ce sa le satisfac placerea, chiar m-am gindit ca este cazul sa merg la cumparaturi si sa pregatesc ceva.
Am gasit,chiar la intrarea in raionul cu legume si fructe,Leurda.
Am ajun acasa cu ea si am preparat-o astfel.
INGREDIENTE:
- 100g leurda,in prelabilöspalata si zvintata bine,
- 100 g unt sau margarina,(este bine sa se foloseasca unt,dar eu nu am avut decit margarina).
- 250g brinza de vaci proaspata si bine scursa,
- 1-2 ls smintina groasa(creme fraiche)
- 1lc chimen,
- 1lc rasa,usturoi granulat(asta cui ii place mai condimentat),
- sare + putin piper dupa gust,
MOD PREPARARE;
Frunzele de leurda se toaca cit mai marunt.
Untul se freaca cu sarea,chimenul,usturoiul,se adaoga smintina,brinza si in final leurda bine tocata.Se mixeaza totul bine bine si se poate servi,
A doua zi este su mai bun acest pateu.
Sar putea ca in urmatoarea zi ,deasupra pateului sa fie ceva lichid.Este doar zerul lasat de brinza.Se scurge si gata.
TIPP:
Cine doreste si ii place poate sa puna ceva mai mult usturoi si ceva frunze de snitling sau chiar putina ceapa ,verde este si mai buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu