Aceast pateu este foate fain in zilele fierbinti de vara cu legume proaspete, pe piine proaspata din faina integrala.Aci si reteta:
INGREDIENTE;
- 100g unt
- 200g brinza de vaci proaspata
- 250g brinza FETTA sau TELEMEA
- 125g Crème fraîche/creme double,sau smintina groasa)
- 1 priza de Oregano
- 1/2 leg. frunze patrunjel verde,
- 1/2 leg. snitling sau o ceapa verde (merge si cu ceapa uscata),
- 1/2 leg de usturoi verde,sau 1-2 catei sau chiar ceva ustutoi granulat
- sare +piper
MOD PREPARARE:
Untul se freaca bine cu brinza Fetta sau Telemea in prelabil trecuta pe razatoarea cu gauri mici.
Se adaoga brinza proaspata si smintina,urmate de verdeturile tocate fin si in final se condimenteaza cu sare si piper.
ATENTIE la sare-deoarece brinza Fetta sau Telemeaua sint foarte sarate.
Dupa ce toate sau amestcat bine si potrivit dupa gust cu condimente si miridenii(acestea pot varia in functie de gustul fiecaria),se poate servii imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu