27 aug. 2008

PASTRAV a la LAURA S.

Cum noi mincam foarte des pestrav si la fel patrunjelul,mararul si usutoiul sint condmentele si verdeturile noastre de baza(fara acestea nu gatesc)
Am pregatit astfel cei doi pastravi;
(reteta si pozele sint ceva mai vechi,dar papica este de fiecare data proaspata,hihi)

Ingrediente:
(nu sit cu cantitati ci in functie de fiecare cit doreste sa prepare:
- pastrav
- sare
- piper,marar ,
- patrunjel
- usturoi
- ceva faina
- ulei,unt sau margarina
cine are si dorste poate sa condimenteze cu condimete speciale pt. peste.
Mod preparare;
Pastravii se curata ,spala,se freaca cu sare,pt. a indeparta mucoasa.
Dupa care se indeparteaza, daca se doreste partine necomestibile(eu prefer sa le tai).
Dupa care in interior se unge pastravul cu usturoi trecut prin presa si amestecat cu putina sare si ulei.
Urmat de frunze de patrunjel tocate marunt.
Eventual patrunjel amestecat cu marar si usturoi.
Merge foarte bine!
(Din pacate eu nu am in gradina si de cumpart nu gasec intotdeauna proaspat si de calitate)
Eventul in loc de amestecul de usturoi si verdeata se poate pune inlocui cu unt condimentat.
Deasupra se presara cu condimente pentru peste,ori cu sare si piper.
In tigaie se incinge uleiul,untul sau magarina .
Pestle se prece prin faina alba(merge foarte bine si de malai)si se prajeste pe amindoua partile.
Eu am servit cu cartofi curatati,fierti in apa cu sare si prajiti in final in unt si prsarati desupra cu frunze de patrunjel.
Linga la fel un sos de marar cald.
Perfect!!!

------------------------------
TIPS:
- daca gsutul de usturoi place foarte mult,se poate folosi cit mai mult in interoior.
- daca doriti ca,carnita de peste sa primeaca un gust bun si pronuntat de la condimente si verdeturile din interior;
pute-ti chiar si cu o zi inainte sa pregatiti totul
,in afara de sarea care trebuie pusa cu condimentele in interior.
Sarea deshidrateaza,,de aceea este de preferat sa se folosesca doar inainte sa se pregati mincarea.




Trimiteţi un comentariu
Was du nicht willst, dass man dir tu', das füg' auch keinem andern zu. / Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Aber kein Genuss ist vorübergehend, denn der Eindruck, den er hinterlässt, ist bleibend." (Johann Wolfgang v. Goethe)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wer glaubt etwas zu sein hat aufgehört etwas zu werden!

Persoane interesate

✿Banner Exchange✿

http://pokhas.com/
Image and video hosting by TinyPic

IasiRetete de mancaruri. Retete culinare. Retete Culinare - Suporter
Blogul lui HAPLEA