Acesata este al fel o reteta,pregatita dupa logica mea si gustuile Familiei mele.
Este f. usor de pregatit si foarte delicioasa.
Este f. usor de pregatit si foarte delicioasa.
Deci sa incep;
Ingrediente:
- file de peste de somon sau o incrucisare intr-e somon si pastrav(ata din urma l-a, avut eu)Deci un file de peste de soi mai gras.
- verdeturi cum ar fii patrunjel,marar
- usturoi granulat
- ulei de masline
- sare +piper
- ceva faina
Mod preparare.
Pestele se spala,curata ,fileteaza(u am cumparat direct filetat),eventual se indeparteaua oasele cu ajutorul unei pensete.
Se unge cu ulei de masline sau unt topit si se presara cu usturoi granulat si vedeturi din abundenta.Din pacate eu nu am avut in casa asa multe verdeturi,dar a fost bun.
Astfel pregatit se poate lasa citeva ore la rece acoperit,sau se poate prepara imediat,presarind deasupra si ceva sare si piper.
ATENTIE:
Sarea se presara doar inainte sa se puna la prajit.
Un gust deosebit,primeste daca se lasa chiar peste nopapte la frigider cu verdeturi si mirodenii.
Partea fileului de peste cu pielea,se trece prin faina si se prajeste,pina ce pe margini devine auriu,in ulei de masline incins sau in unt.
Eu folosesc foarte des si mai ales peste tot acest product vegetal
este foarte bun in gust si sarac in calorii.
Dupa ce se prajeste,se coate din tigaie si se pune intr-un reciopient care sa se poata introduce in cuptor.
Se pune deasupra fileului,ceva ulei,sau unt ,se sareaza si se introduce in cuptorul deja incins la maxim pt. ca 5 min.
Se scoate si se serveste cu ce ganitura si sosuri doriti.
Eu am fiert paste fainoase,pe care dupa ce le-am fiert le-am amestecat rapid intr-o tigaie in care am incins Rama si pus patrunjel verde si 2-3 catei de usturoi trecut prin presa.
ATENTIE:
Am pus usturoiul si imdeiat au urmat pastele fainoase,fierte si scurse.
Usturoiul se prajeste f. rapid si se poate intimpla sa devina amar.
De aceea,se trece prin presa direct in ulei,se amesteca si se pun rapid pastele.
Se amesteca pastele bine sa-le cuprinda uleiul,patrunjelul si usturoiul pe toate partile si sint bune de servit.
Linga am servit sos de usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu