Cu dragoste și credință in Isus Cristos

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20 aug. 2008

CANNELLONI CU SPANAC

INGREDIENTE ~ Umplutura:- ca.20 tuburi de Cannelloni
- 2 ls ulei de masline(merge si altul)
- 100g Bacon taiat marunt ~optional
- 2 cepe(eu am pus ceapa verde)
- 2 catei de usturoi taiat marunt
- 500 g spanac.(eu am avut spanac frunze,congelat)
- 1 ou
- 250 g brinza Ricotta(eu am avut doar Mozarella)
- sare
- piper
- nucsoara macinata
- 100 g cascaval macinat.Cui ii place multa brinza deasupra poate sa dubleze cantitatea.
Daca doriti in loc de cascaval puteti pune Mozzarella.
MOD PEPARARE ~ Umplutura:
Ceapa taiata marunt se prajeste putin ,se adaoga Baconul si la fel se rumeneste si ea putin,dupa care adaoga usturoiul.Se amestaca totul bine,se adaoga spanacul descongelat si scurs de zeama si se lasa sa se inabuseasca putin dupa care se trage totul deoparte sa se racesaca.
Brinza Ricotta se paseaza sau Mozarella se taie marunt si se amesteca cu oul,sare, piper.nucsoara si in final cu amestecul de spanac.Cu aceasta masa se umple tuburile de Cannelloni,eventual cu o lingurita mica sau chiar cu mina(hihi) si se aseaza intr-o forma rezistenta la temperaturi inalte.Dar inainte sa se aseze in forma,forma se unge cu ceva ulei,margarina se toarna 1/3 din cantitatea de sos dupa care se aseaza tuburile de Cannelloni umplute .
Daca mai ramine ceva umplutura ,nu este nici o problema,puneti-o deasupta tuburilor asezate in forma.Restul de sos se toarna deasupra in mod uniform,in asa fel incit sa cuprinda toata suprafata ,deasupra se pune cascaval si se introduce in cuptorul incins la 180°C pemtru ca. 30-35 mi.Pina ce cascavalul prinde o culoare aurie deasupra.
INGREDIENTE ~ Sos:
Eu am facut sosul meu de Pizza in amestec cu ceva smintina,In asa fel incit ca sosul sa iese ceva mai lichid.
- 3-4 ls ulei de masline
- 1 ceapa
- 1-2 ls zahar
- 1 doza de rosii pasate,sau trecute prin blender,ca 500-600g
- 3-4 catei de usturoi presat
- ceva busioc si oregano dupa gust.
- sare + piper
- 1-3 ls smintina
MOD PREPARARE: ~ Sos:Uleiul se incinge se prajeste putin in el ceapa taiata foarte marunt si se adaoga zaharul Se lasa putin sa se caramelizeze dupa care se torna deasupra rosiile pasate sis e lasa sa fiarba domol sa se lege putin.Se adaoua sare, piper, oregano/ce va place)usturoiul si la sfirsit smintina.Se amesteca totul bine si eventual ceva verdeturi daca aveti(patrunjel ,snitling,usturoi verde),sa presarati deasupra cind sosul este gata


ZUTATEN:
- 20 Cannelloni-Röllchen
- 2 EL Olivenöl
- 100g Bacon
- 2 Zwiebel oder ein bund Jungzwiebel
- 2 Knoblauchzehen, gehackt
- 500 g TK-Blattspinat
- 250 g Ricotta-Käse oder Mozzarella klein geschnitten
- 1 Ei
- Muskatnuss
- Salz
- Pfeffer
- 100 g geriebenen Käse (wer gern viel Käse hat, kann auch die doppelte Menge nehmen)
TOMATENSAUCE- 3-4 EL Olivenöl
- 500 -600 g passierte Tomaten
- 1 Zwiebel
- 1-2 TL Zucker
- Salz
- Oregano,
- Pfeffer
- Basilikum
- 2-4 Knoblauchzehen
- 1-3 EL Cremefraiche
ZUBEREITUNG ~Füllung
Zuerst erhitzt man das Öl in einer Pfanne und brät darin die gehackten Zwiebeln, Zucker,Bacon , den Knoblauch und den aufgetaute Spinat.an.
Alles läst man ein bissien dünsten , und danach abkühlen lasen.
Dann gibt man den Ricotta oder Mozzarela und den Ei dazu und das Ganze mit Muskatnuss, Salz und Pfeffer würzen. Mit diesem Mischund die Cannelloni füllen.
ZUBEREITUNG~Tomatensauce.
Für die Tomatensauce röstet man die Zwiebel in erhitzte Olivenöl,dazu kommt Zucker, Knoblauh und zum schlus die passierte Tomaten.
Kurz aufkochen und ca. 5 Minuten bei mittlerer Hitze köcheln lassen.
Würzen und abschmecken mit Oregano,Basilikum,Pffefer und Salz , und zum schlus die Cremefraiche darunten mischen.
Backoden auf 180°C vorheizen und eine große Auflaufform richten. In diese ca. 1/3 der Tomatensauce auf dem Boden verteilen. Cannelloni vorsichtig mit der Spinat-Ricotta(Mozzarella)Mischung füllen und in die Form legen. Mit der restlichen Sauce übergießen und den Käse darüber verteilen (man kann statt normalem geriebenen Käse auch Mozzarella nehmen). Die Cannelloni kommen nun für 30-35 Minuten im Backofen.

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