Inspirata de reteta Ginettei de aici;
m-am apucat si eu de treaba.Doar ca eu am mesterit toata treaba cu ingredientele avute la indemina.
Chiar ca ideea nu este rea,avind in vedere ca,caldurile astea tot mai ridicate sint(sau mi-se pare mie???).
Na ori cum Ginuca draga,eu pe acesta cale iti spun
pentru reteta,poze si mai ales ideea de a lasa bucataria rece!
Deci cum am spus si mai sus,ideea este foarte faina si poate varia in functie de ce are fiecare la indemina si dupa gustul fiecaria.Eu zic si cred ca, acesta varianta de legume(rosii ,ardei,ridichii...)se poate prepara/umple si cu lte pateruri.De ex. pateu din ton,peteu de oua,.......
Iar aici reteta ochiometrica, preparata de mine;
INGREDIENTE:
- 4 rosii
- 4 rosii
- 2 ardei mijlocii,
Aici fac la fel o specificare.Legumele pot varia la fel in functie de ce aveti si doriti.Se pot umple chiar ridichii,morcovi putin fierti si scoboti cu o lingurita pe lungime.Sau chiar si unele frunze de salata se pot umple cu acesta umplutura.
- 100 unt
- 100ml smintina Creme Fraiche sau iaurt
- 400-500g brinza Fetta(telemea)
- 1 legatura de snitling sau 1/2 de legatura de ceapa verde(merge cu de care aveti)
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare,piper,chimen,usturoi, toate dupa gustul fiecaruia
Acum verdeturi puteti pune la fel ce va place si ce aveti.
Iar condimente la fel, iecare cu ce-i place si ce are la indemina.
Iar daca doriti,ca sa arate mai aspectuos ,pueti taia cubulete de adrei galbe,rosu verde si amesteca in umplutura de brinza.In acest fel este mai aspectuasa si la gust nu are ce sa strice ,cred ca dimpotriva,o sa fie mai gustos.
MOD PREPARARE:
Rosiilor si ardeiului li-se indeprteaza interiorul cu seminte.Rosiile se pun la scurs pe un servet de bucatarie.
Untul se mixeaza spuma ,se adaoga brinza data pe razatoare,se adaoga smintina sau iaurtul ,verdeturile tocate marunt si condimentele dupa gust.Ceva frunze tocate marunt se poate lasa deoparte pentru decor.
Astfel pateul de burinza preparat se introduce in legumele pregatite si se pune la frigider pentru minumum 30 min.
Se serveste cu piine proaspata,grisine,biscuiti sarati sau alte chetii pe care le doiti si aveti.
Iar daca ramine pateu si nu mai sint legume,sau nu doriti sa umpleti atitea legume,asa cumnici nu nu am vrut,deoarece mi.a fost teama ca nu se papa tot.Fara grija ,se pate servi simplu,pe piine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu