Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

19 aug. 2008

GRISNE SI CHIFLE CU MASLINE SI USTUROI



Inca odata,Laura Adamache m-a fascinat cuinca o reteta minunata;
http://adamache-laura.blogspot.com/2008/04/torciglioni-alle-olive-grisine-cu.html

Laura pentru tine,

Din pacate mie mi-u iesit ceva mai pufoase si mai moi,de cum cred ca trebuiau sa fie.Asta din cauza ca eu nu am gasit faina de griu dur.
Dar pentru cei sau cele care cred ca acesta reteta merge numai cu acesta faina,sa stiti ca ies bune si cu faina normala de griu.
Eu am folosit aceasta faina;

Iar aici reteta cu modificarile facute in functie de ce am avut;
INGREDIENTE~ALUAT:
- 600 gr faina de grau dur - eu am folosit faina de griu normala
- 12 gr drojdie proaspata - am pus 7 g drojdie uscata
- 50 gr ulei de masline sau de floarea soarelui
- 350 gr apa + eu am pus bere
- un pic sare - eu am pus 12 g de sare
- putin zahar + nu am pus ca am uitat
Aluatul l-am preparat in masina de piine cu Programul-aluat
INGREDIENTE ~UMPLUTURA
- 200 gr masline negre sau verzi
- 2 catei usturoi
- 1 ardei mic si rosu iute(optional)- pe asta l-am lasat din cauza picilor
- 100 gr ulei
MOD PREPARARE~UMPLUTURA:
Maslinele le-am taiat ,usturoiul l-am curatat si taiat si pe dinsul.Uleiul l-am incins si am pus maslinele lasindu-le la prajit pitin pe toate partile.A urmat usuroiul si imediat am tras tigaia de pe foc.in acest fel am lasat maslinele impreiúna cu usturoiul la racit pina s-a preparat si dospit aluatul.Din jumatate de aluat am facut chifkle.Aluatul l-am intins pe masa de lucru,am presarat masline si am rulat.am taiat felii de 2-3 cm grosime,cu ajutorul atei de papiota si am asezat pe tava captusita cu folie de copt.
Cealalta jumatate de aluat la fel am intins ,am presarat cu masline si cascaval si am taiat panglici de ca 1-2 cm gr.Acestea le-am rasucit putin si le-am asezat la fel pe tava captusita.totul am lasat inca 30 min la dospit ,dupa care am copt grisinele prima data la 220°C ca 25 mi.pina devin aurii deasupra.
u urmat chiflele,pe care le-am lasat ceva mai mult,pina au devenit la fel aurii deasupra.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Arata foarte bine.YUUUMMY

Unul din multi! spunea...

O, mersi mult!
Am si uitat cum au fost!
Acum ca mi-ai adus aminte, trebuie refacute....:-)
Cu prietenie
Laura S.

GH spunea...

Oare din faina jumatate integrala si cu 350ml lapte in loc de bere vor iesi bune? Ce rol are berea in paine?

Unul din multi! spunea...

Hallo GH!
Cu suguranta poti jongla cu ingredientele.Fara probleme, probeaza si ai sa vezi ca iese bine.
Berea, dupa experienta facuta, ajuta putin sa dospeasca mai repede/bine si gustul este putin influentat, iar coaja mi-se pare mai crocanta.
Dar asa depinde si de sortimentul de bere....
In ori ce caz, piine facuta in casa, este cu siguranta mult mai sanatoasa decit cea de cumparat,Iar daca se intareste putin, prajita cu usturoi si unt, este pefecta!
Eu dupa cum imi permite timpul, fac tot ce pot de casa si pot sa spun ca merita.Noi nu am mai fost bolnavi de nu mai stiu cind...nu avem alergii...ne merge bine si sper sa ramina tot asa.
Toate prod. alimentare industriale sint preparate cu tot felul de agenti chimici si acestia cindva se fac simtiti sub una so alta forma...
Spor la preparat!

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate