Inca odata,Laura Adamache m-a fascinat cuinca o reteta minunata;
http://adamache-laura.blogspot.com/2008/04/torciglioni-alle-olive-grisine-cu.html
Laura pentru tine,
Dar pentru cei sau cele care cred ca acesta reteta merge numai cu acesta faina,sa stiti ca ies bune si cu faina normala de griu.
Eu am folosit aceasta faina;
Iar aici reteta cu modificarile facute in functie de ce am avut;
INGREDIENTE~ALUAT:
- 600 gr faina de grau dur - eu am folosit faina de griu normala
- 12 gr drojdie proaspata - am pus 7 g drojdie uscata
- 50 gr ulei de masline sau de floarea soarelui
- 350 gr apa + eu am pus bere
- un pic sare - eu am pus 12 g de sare
- putin zahar + nu am pus ca am uitat
Aluatul l-am preparat in masina de piine cu Programul-aluat
INGREDIENTE ~UMPLUTURA
- 200 gr masline negre sau verzi
- 2 catei usturoi
- 1 ardei mic si rosu iute(optional)- pe asta l-am lasat din cauza picilor
- 100 gr ulei
MOD PREPARARE~UMPLUTURA:
Maslinele le-am taiat ,usturoiul l-am curatat si taiat si pe dinsul.Uleiul l-am incins si am pus maslinele lasindu-le la prajit pitin pe toate partile.A urmat usuroiul si imediat am tras tigaia de pe foc.in acest fel am lasat maslinele impreiúna cu usturoiul la racit pina s-a preparat si dospit aluatul.Din jumatate de aluat am facut chifkle.Aluatul l-am intins pe masa de lucru,am presarat masline si am rulat.am taiat felii de 2-3 cm grosime,cu ajutorul atei de papiota si am asezat pe tava captusita cu folie de copt.
Cealalta jumatate de aluat la fel am intins ,am presarat cu masline si cascaval si am taiat panglici de ca 1-2 cm gr.Acestea le-am rasucit putin si le-am asezat la fel pe tava captusita.totul am lasat inca 30 min la dospit ,dupa care am copt grisinele prima data la 220°C ca 25 mi.pina devin aurii deasupra.
u urmat chiflele,pe care le-am lasat ceva mai mult,pina au devenit la fel aurii deasupra.
4 comentarii:
Arata foarte bine.YUUUMMY
O, mersi mult!
Am si uitat cum au fost!
Acum ca mi-ai adus aminte, trebuie refacute....:-)
Cu prietenie
Laura S.
Oare din faina jumatate integrala si cu 350ml lapte in loc de bere vor iesi bune? Ce rol are berea in paine?
Hallo GH!
Cu suguranta poti jongla cu ingredientele.Fara probleme, probeaza si ai sa vezi ca iese bine.
Berea, dupa experienta facuta, ajuta putin sa dospeasca mai repede/bine si gustul este putin influentat, iar coaja mi-se pare mai crocanta.
Dar asa depinde si de sortimentul de bere....
In ori ce caz, piine facuta in casa, este cu siguranta mult mai sanatoasa decit cea de cumparat,Iar daca se intareste putin, prajita cu usturoi si unt, este pefecta!
Eu dupa cum imi permite timpul, fac tot ce pot de casa si pot sa spun ca merita.Noi nu am mai fost bolnavi de nu mai stiu cind...nu avem alergii...ne merge bine si sper sa ramina tot asa.
Toate prod. alimentare industriale sint preparate cu tot felul de agenti chimici si acestia cindva se fac simtiti sub una so alta forma...
Spor la preparat!
Trimiteți un comentariu