Aceasta retata care am savurat-o cu mare placere.Chiar si pici mei au fost tare incintati.Peter a papat ultimele bucati a doza zi la servici si a zuis ca neparat trebuie sa mai fac.
Reteta am luat-o de pe Gourmandine(da-ti clik pe titlu),cu deosebirea ca eu nu am avut aceeasi dovlecei si am mai pus in compozitie ceva bacon+sunca si cascaval ras.
Iar pe aceasta cale doresc sa multumesc fetelor ~ Gourmandine ~ pentru minunata reteta si pozele care sint foarte bine amplasate si documentate.
Pentru Info.da-ti clik pe titlu!
Ca,barbati mei dupa cum am mai spus si in alte postari ,cea mai buna legume a lor este carnea.Deci sunca asa ca sa de-a gust si cascavalul la fel.In ori ce caz merita probata aceasta reteta.Aici reteta originala + adaouarile.ajustariele mele;
INGREDIENTE:
- 4 bucati dovlecei de marime medie (2kg)(eu am avut dovlecei mici si ca. doar 1kg.deci am injumatatit)
- 5 oua
- 8 linguri de faina
- 6 catei de usturoi (eu am pus si ceva usturoi verde si frunze de patrunjel)
- sare, piper si vegeta dupa gust
- ulei pentru prajit
~~~~~~~
Eu am mai adaogat la jumatatea din ingredientele de mai sus
- 100g cascaval ras
- 100g bacon+sunca
MOD PREPARARE:
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare c-a.o ora.
Intre timp se pregateste faina si ouale prin care se vor trece chftelutele inainte de a le pune la prajit.
Intr-o farfurie se pun 4ls faina ,iar in alta se pun 3 oua batute si condimentate cu sare,piper si vegeta.
Dupa ce dovleceii s-au scurs, ii condimentam cu sare, piper si vegeta dupa gust. Se adaoga 2 oua, 4 linguri de faina, usturoiul pisat si daca se doreste(asa ca mine),sunca si cascaval.
Totul se amesteca bine sa se omogenizeze,iar cu ajutorul unei linguri se i-au portiuni din amestecul de dovlecei ,se trec prin faina,ou batut si se pun in uleiul in prealabil bine incins.
Cind incep sa devina aurii pe margine se intorc si se prajesc in totalitate.Se scot pe un servet de bucatarie ,care sa absoarba surplusul se grasime.
Se servesc ca atare,cu sos Tartar sau de care se doreste.Se poate folosi si ca garnitura la diferite Ragu-s,cu ochiuri...
Chiar si reci sint foare faine.
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu