Cum barbari mei, acum 2,sint deja pescari mari"amatori" mi-au adus acasa ceva Crapi nu gluma.....Faini,mari cu Icre si nu numai partea femeiasca ci si barbateasca cu "Lapti".
Pina cum nu am preparat niciodata asa ceva,Mama imi amintesc ca facea din cind in cind,cind se ivea ocazia bineinteles.
Deci cum am zis,au avut Crapii acestia niste Lapti faini incit mi-a fost pacat sa-i aunc.Peter a zis ca este pregatit sa pape asa ceva,deci m-am apucat de treaba.
INGREDIENTE:
- Lapti de Crap,care se scoat cu grija si se indeparteaza de maruntaie cu grija.Merge foarte usor,doar ca necesita ceva rabdare.
- faina
- sare+piper
- oua
- pesmet + seminte de susan(numai daca doriti,eu am pus si au dat un gust f. fain)
MOD PREPARARE:
Dupa ce Lapti s-au scos, se spala cu grija si se lasa in apa rece cu 1 ls otet ca 30 min.
Intr-o oala se pune la fiert ceva apa cu sare si cind clocolteste apa se adaoga Lapti si se fierb asa 2-3 min.Se scot se scurg,se indeparteaza eventual resturile de pielite si se taie in bucatele potrivite ,dar se pot lasa si intregi.
Se sareaza +pipereaza ,se trec prin faina~ou ,faina+ou si pesmet,dupa care se prajesc in ulei fierbite.
Procedeul este asemanator ca cel de schnitzel pane.
Se serveste cu lamiie si salata de cruditati.
Pentru ca Lapti nu au fost in nr. mare pe linga ei am facut si ceva Schnitzel din piept de pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu