Am gasit la sf .saptamii acesti pestisori minunati.Este o vesnicie de cind nu am mai mincat pastrav de riu.
Aici si reteta ,care o recomand mai departe
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
- pastrav(dupa nr. de pers.)
- usturoi,
- patrunjel verde
- sare+piper
- optional condomente pt. peste
- faina
- bere -aici este important ca berea sa fie de un sortiment dulciu NU AMARUIE
- ceva grasime pt. prajit
MOD PREPARARE:
Patravul se spala,se curata si se zvinta bine.
In intrior se unge cu ceva ulei,se pesara usturoi granulat sau proaspat,patrunjel tocat marunt sare si piper,sau condimente pt. peste.
Se poate introduce in interiorul pestelui si alte verdeturi si mirodenii,dupa preferinta.
Deasupra se sareaza si pipereaza bine si/sau se presara condmente de peste.
Pestele se trece prin faina,prin bere,iarsi prin faina ,bere si la sfirsit faina.
Se pune la prajit in tigaia cu grasime bine incnsa sis e lasa ca. 6-8 min la prajit pe o parte,dupa care se intoarce si se termina de prajit.Se seveste cu ce dorste fiecare.
Eu de data acesta am facut un piure de cartofi si am servit iarasi cu mujdei de usturoi~metoda clasica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu