Reteta este luata de aici,
este o carte f. faina cu multe retete si ilustrate. adunate din multe colturi ale lumii.
INGREDIENTE:
- 70g unt
- 70g lapte praf
- 40g zahar
- 42g drojdie proaspata
- 350ml. apa calduta,se poate inlocui cu
- 1ou+1 galbenus
- 800g faina alba
- 1,1/2 lc sare
~~~~~~~~~~~
- ulei+faina pt. tava,eu am folosit hirtie de copt
- 1 ou amestecat cu apa pt. uns
- seminte de suzan,dupa preferinta
MOD PREPARARE:
(eu am pregatit aluatul in MP cu programul - ALUAT)
Untul se topeste si se lasa deoparte la racit. In vasul in care se pregateste aluatul se pune apa sau laptele caldut,in care se pune zaharul,laptele praf,drojdia si untul topit si racit. Se amesteca bine pina se topesc si se lasa acoperite deoparte pt. 10 min. Oul si galbenusul de ou se bat bine si se amesteca cu amestecul de drojdie + lapte,se adaoga faina si sarea si totul se framinta bine. Aluatul se presara cu faina si se pune la dospit ca. 1 ora intr-un loc caldut. Dupa dospire aluatul se framinta inca o data ,se imparte in doua si fiecare parte se intinde pe masa de lucru pina la gr. de 1 cm. Se taie ca. 10 rondele de 9,5 cm din fiecare parte,(aici poate fiecare sa formeze dupa dorinta ce doreste)aceste rondele se aseaza pe tava tapetata cu ulei si faina sau hirtie de copt si se lasa la ohihnit ca.10 min. Se ung cu ou,presara cu suzan si se introduc in cuptorul in prealabil incins la 200°C. pt. ca.15 min.
Dupa cum vedeti se poatre face din acest aluat nu numai chifle ci si piine,cornuri,impletituri...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu