Cum Laura A.,ma fascinat cu retetele ei faine,am zis ca si acest Chec care arata in pozele ei(clik pe titlu~pt. original)f. apetisant,trebuie pus in practica.Ei,...zis,facut siiiiii...papat!!!!!
Este un chec foarte bun la gust,nu greu de realizat si mai ales,NU ESTE USCAT,cum sint multe checuri.Su stiti de ce?
Pentru ca are in compozitie,ulei si iaurt.Acestea face ca blatul sa ramina suculent si moale.
INGREDIENTE:
- 250 gr faina
- 200 gr zahar
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 150 gr iaurt (am folosit iaurt normal,amestecat cu 1 ls dulceata de caise)
- 100 gr ulei
- 100 gr ulei
- 50 gr unt
- 30 gr lapte(in loc de lapte am pus lichior de oua)
- 1 praf copt
- esenta vanilie
MOD PREPARARE:
MOD PREPARARE:
Se mixeaza ouale intregi(cele 2 oua)cu zaharul pana se transforma in crema.Adaugam untul moale.galbenusurile pe rind,urmate de lapre ,iaurt ,faina amestecata cu praful de copt si in final uleiul.
Totul se toarna intr-o tava unsa si infainata sau captusita cu hirtie de copt si se introduce in cuptorul deja incins la
Totul se toarna intr-o tava unsa si infainata sau captusita cu hirtie de copt si se introduce in cuptorul deja incins la
180°C ,pt. ca.40 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu