Aceasta reteta este foarte simpla si aluatul se lucreaza foarte usor.
Aluatul se poate prepara cu o zi inainte si se poate lasa peste noapte in frigider.Dar se poate prepara si dupa ce a stat 30 min la frigider.
Fursecurile obtinute,sint muuuuult mai bune a doua ,a treia...zi.
Atunci se simte gustul de vanilie f. intesiv.
INGREDIENTE ALUAT:
- 500g faina
- 100g fulgi de cocos (pot fii si migdale,nuci,alune..)
- 2 pac de praf budinca de vanilie,
- 2 galbenusuri
- 250g unt
- 150g smintina sau iaurt(eu am avut iaurt de vanilie)
- 125g zahar
- 10 g amoniac
- 1ls apa
- 2 pac zahar vaniliat sau esenta de vanilie
INGREDIENTE DECOR:
- 1 albus de ou si zahar
~~~~-~~~~~~~~~
- ciocolata de care se doreste
- si/sau zahar pudra(vezi foto)
MOD PREPARARE:
Fina se amesteca cu praful de budinca de vanilie si nuca.
Untul se freaca bine cu zaharul,zaharul vaniliat,ouale si smintina.
Se adaoga amestecul de faina si in final amoniacul stins in 1 ls apa.
Totul se malaxeaza bine si se pune intr-o folie sau punga de nailon la frigider pt. cel putin 30 min.
Din aluat se fac forme diferite ,dupa dorinta fiecaruia.
In reteta mea sint covrigi,Eu am luat format minicornulete din el.Daca se doreste se poate pune si o umplutura de nuca,rahat,magiun...
Dupa ce au primit forma dorita se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt.
Daca se foloseste ca decor albus de ou si zahar grunjos,atunfi se ung fursecurile inainte de coacere cu albus de ou si se presara cu zahar grunjos, dupa care se dau la cuptorul incins la 180°C ca 15 min.Pina se observa ca marginile fursecurilor primesc putina culoare.
Dupa coacere se scot pe grararul de bucatarie si se lasa la racit.
Dac se cos fara decor,atunci se vor trece calde prin zahar pudra amestecat cu zahar vaniliat saus e vor decora cu ciocolata topita.
Dupa ce sau racit complet ,se pastreaza in doze ,sau chiar borcan ,inchis ermetic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu