Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

FURSECURI CU GUST DE VANILIE



Aceasta reteta este foarte simpla si aluatul se lucreaza foarte usor.
Aluatul se poate prepara cu o zi inainte si se poate lasa peste noapte in frigider.Dar se poate prepara si dupa ce a stat 30 min la frigider.
Fursecurile obtinute,sint muuuuult mai bune a doua ,a treia...zi.
Atunci se simte gustul de vanilie f. intesiv.
INGREDIENTE ALUAT:
- 500g faina
- 100g fulgi de cocos (pot fii si migdale,nuci,alune..)
- 2 pac de praf budinca de vanilie,
- 2 galbenusuri
- 250g unt
- 150g smintina sau iaurt(eu am avut iaurt de vanilie)
- 125g zahar
- 10 g amoniac
- 1ls apa
- 2 pac zahar vaniliat sau esenta de vanilie
INGREDIENTE DECOR:
- 1 albus de ou si zahar
- zahar grunjos asa ~

~~~~-~~~~~~~~~
- ciocolata de care se doreste
- si/sau zahar pudra(vezi foto)
MOD PREPARARE:
Fina se amesteca cu praful de budinca de vanilie si nuca.
Untul se freaca bine cu zaharul,zaharul vaniliat,ouale si smintina.
Se adaoga amestecul de faina si in final amoniacul stins in 1 ls apa.
Totul se malaxeaza bine si se pune intr-o folie sau punga de nailon la frigider pt. cel putin 30 min.
Din aluat se fac forme diferite ,dupa dorinta fiecaruia.
In reteta mea sint covrigi,Eu am luat format minicornulete din el.Daca se doreste se poate pune si o umplutura de nuca,rahat,magiun...
Dupa ce au primit forma dorita se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt.
Daca se foloseste ca decor albus de ou si zahar grunjos,atunfi se ung fursecurile inainte de coacere cu albus de ou si se presara cu zahar grunjos, dupa care se dau la cuptorul incins la 180°C ca 15 min.Pina se observa ca marginile fursecurilor primesc putina culoare.
Dupa coacere se scot pe grararul de bucatarie si se lasa la racit.
Dac se cos fara decor,atunci se vor trece calde prin zahar pudra amestecat cu zahar vaniliat saus e vor decora cu ciocolata topita.
Dupa ce sau racit complet ,se pastreaza in doze ,sau chiar borcan ,inchis ermetic.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (13) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) GALUSTE DIN ALUAT CU DROJDIE CU MAGIUN SI MAC (1) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) Orez cu mere gratin (1) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (45) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate