Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

22 aug. 2008

PRAJITURA CU RAHBARBER SI MERE


Mai am o reteta cu praji cu Rhabarber dar cum am mai gasit una care m-a incintat am zis sa o fac pe acesta.
Mai ales ca,trebuia neaparat sa raraesc tufa de rhabarber,pt. a crestre mai mare.
Deci aici si reteta,care sa dovedit a fii foarte buna.
INGREDIENTE:
- 150g unt
- 150g zahar
- 1pac zahar vaniliat
- 6 oua
- 150g faina
- 75g amidon alimentar(eu am pus 2 pac. de praf de budinca de vanilie)
- 2lc praf copt
- coaja de la 1 lamiie
- (facultativ)2-4ls gem,de preferinta de caise dar merge si altul
- 600g Rhabarber + Mere,
- 150g zahar pudra(eu am pus tos)
- 50g migdale macinate(poate fii si cocos,nuca...)
- 1 ls zeama de lamiie
MOD PREPARARE:
Rhabarberul se spala,curata de coaja,la fel si merele si se taie in bucatele marunte,dupa care se amesteca bine impreuna si se lasa deoparte.(eu am amestecat si 2ls fulgi de cocos),deoarece Rhabarberul este foarte suculent si isi lasa ceva zeama
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
In acest punct doresc sa spun,ca daca doriti si nu vreti ca Rhabarberul sa lase prea mult suc in prajitura.Dupa ce-l curatati si taiati,presarati-l cu
1 lc zahar si lasati-l deoparte asa 10 min.Dupa care puneti-l intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama si procedati mai departe precum scrie in reteteta.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Untul se freaca bine cu zaharul,zaharul vaniliat,dupa care se adaoga 2 oua intregi si 4 galbenusuri.Totulö se mixeaza bine,dupa care se adaoga coaja de lamiie si faina amestecata bine in prealabil cu faina,praful de copt si amidonul alimentar sau praful de budinca de vanilie.
Masa de aluat obtinuta,se intinde pe tava captusita cu hirtie de copt si daca se doreste(eu am pus,vezi foto) se poate intinde deasupra aluatului si ceva gem ,care in prealabil se incalzeste putin.
Peste aluatul din tava se presara amestecul de Rhabarber + Mere si totul se da la cuptorul deja incins,pentru 25-30 min.
Intr-e timp din albusurile amase + zahar+ zeama de lamiie si in final migdalele se bate o spuma tare,care se intinde pe prajitura si se mai introduce in cuptor pentri ca. 15 min.

Un comentariu:

Unul din multi! spunea...

2 comentarii:
Irina a spus...
Arata foarte frumos !

06 iunie, 2008 21:07
Laura `s Leckereien a spus...
Multumesc Irina! A dost si f. gustoasa.Din pacate am gustat doar un coltisor,ca incerc sa ma tin inapoi de la dulciuri,Dar pt. pici mai trebuie sa fac din cind in cind si cite ceva dulce.
Mii de pupicei!

09 iunie, 2008 05:49
Trimiteţi un comentariu

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate