Aceasta reteta este luata(da clik pe titlu).
pentru acesta reteta si pentru poze!
Trebuie sa recunosc ca,mie nu mi-au iesit asa cum ar fii trebuit,deoarece nu am respectat intocmai modul de preparare(vezi foto)
Eu am facut doar juma de portie ca nu sintem asa o familie mare.
Deci aici reteta originala;
INGREDIENTE -Aluat:
- 1 kg faina
- 300 ml lapte
- 50 gr drojdie
- 150 gr zahar
- 3 oua
- 200 ml ulei
- 1 pachet praf de copt
- 1 lg cacao
- 400 gr rahat
- sare
- (esenta de rom si/sau coaja de lamiie)
INGREDIENTE - Sirop:
- 150 gr zahar
- 150 ml apa
- coaja de lamaie
MOD PREPARARE:
MOD PREPARARE:
Din lapte, drojdie, 50gr zahar si 4 lg de faina am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, dupa aceia am adaugat ouale batute cu restul de zahar, sare si uleiul, faina amestecata cu praful de copt se framanta pana obtinem un aluat de o consistenta potrivita. Impartim aluatul in doua iar o parte o amestecam cu cacao dizolvata in putin lapte. Astfel aluaturile obtinute le lasam sa creasca. Dupa ce au crescut le portionam obtinand cate 8 portii din fiecare. Se mai lasa sa creasca si fiecare se intinde in forma de cerc care se taie in 4. Suprapunem partile cu cacao peste cele albe, trecem cu merdeneaua ca sa le fixam, apoi asezam bucatile de rahat si rulam. Le mai lasam sa creasca 15 min apoi le coacem la foc mic. Dupa ce le scoatem le insiropam in siropul rece pe care l-am obtinut prin fierberea zaharului cu apa. Sunt foarte pufoase si se mentin moi chiar si a doua zi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eu am facut aluatul in MP.Dupa framintare l-am scos si jumatate din el l-am intodus iarasi in MP,am adaougat cacaoa si am lasat sa mai framinte odata.
Dupa ce s-au dospit am intins o parte din aluat sug forma rotunda pe masa de lucru,am uns cu ulei peste care am suprapus la fel o parte din aluat intins de culoare diferita(vezi foto)
Am taiat aluatul asa ca pentru Croissant si ca umplutura am folosit nuca in amestec cu ciocolata si esenta de rom.Esenta de rom am pus si in aluat.La gust a fost f. fain.
Ei aici a fost chestia!O parte dintr-un aluat de colare opusa trebuia sa fie mai mic sau mai mare ca celalalt si atunci si dupa coacere se putea observa diferenta.Iar a doua chestie este ca, eu nu am folosit sirop ,ci am uns in final totul cu ou,dupa care am dat la copt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu