Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

10 mai 2011

PIINE

piine1

Reteta care sta la baza acestei piini este urmatoarea:
INGREDIENTE:
- 900g faina alba (aici se poate amesteca ca.30% din cant.cu alt sortiment de faina)
- 10g drojdie uscata/instant
- 525 g apa calduta
- 24g sare
- 40g ulei masline(merge de care doriti)
MOD PREPARARE:
Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia.
Aceste trei ingrediente se amesteca bine, dupa care se adaoga apa si uleiul si totul s eframinta pina cind aluatul NU MAI LIPESTE si devine elastic.
Aluatul se lasa la dospit intr-un recipient incapator si acoperit cu o punga /folie de nailon,peste noapte la frigider.
A doua zi se scoate pe masa de lucru infainata sau unsa cu ulei si se mai framinta odata , dupa care se lasa ca. 2 –3 ore pina primeste temperatura camerei si volumul a crescut.Din acest aluat se pot prepara ori ce produs de panificatie dorit.De es. piine clasica rotunda, franzela, baguette, cornuri, croissant, grisine….
Dupa ce aluatului i-sa dat forma dorita, se lasa sa dospeaca inca odata pina cind volumul a crescut vizibil.
Acum in functie de produs, acesta se poate lasa ca atare, se poate unge cu apa, cu albus de ou amestecat cu apa , sau chiar cu un ou batut si amestecat cu ca. 50 ml apa.
Eventual se pot presara deasupra seminte la dorinta ( susan, mac, floarea soarelui, in…) si se introduce la copt la 220°C .Durata este in functie de produsul care se prepara
La piine clasica rotunda ca.40-45 min.La baguette ca. 30 min…..
Se poate constata daca produsul dorit este copt, prin a bate cu degetul pe dosul produslui si daca acesta suna “a gol”, inseamna ca este copt.
Inainte sa fie introdusa in cuptor, se aruca in cuptorul fierbinte ca 50ml apa.
Imediat se introduce tava si se lasa totul sa coaca.
Persistenta prelungita a gradului de umeditate in cuptor, ajuta ca suprafata aluatului sa nu se intaresca foarte repede, ci dimpotriva, ajuta ca aluatul sa creasca si crusta sa fie mai crocanta.
piine

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate