Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

4 apr. 2011

PIURE DIN MAZARE BOABE

Este prima data cind pregatesc piure din mazare.
De gindit m-am gindit de f. multe ori sa pregatesc acest piure, dar f. repede am si uitat....
Dar vazind la TV. o emisiune in care a pregatit acest bucatar TIM MÄLZER aceasta reteta, am zis ca e momentul sa prepar si eu.
INGREDIENTE (ca. 4-6pers)
- 2-3 catei de usturoi
- 2 cepe mici
- 1 lamiie netratata
- 4-5 ls ulei masline(eu am folosit unt, deoarece ca niciodata am ramas fara ulei de masine :-(
- 400g boabe de mazare congelate
- sare+piper
- 1lc zahar
MOD PREPARARE:
Ceapa si usturoil s ecurata de coaja.Ceapa se taie marunt iar usturoiul se feliaza.Intr-o oala potrivuta cant. inngredientel.or se incinge uleiul de masline.In uleiul incins se prajeste usor usturoil dupa care se scoate si se pune deoaprte la scurs pe un sevet de bucatarie.
In uleiul din oala se prajeste ceapa pina devine sticolasa si se adaoga 1lc zahar.Se prajeste amestecind mereu pina cind ceapa prinde “usor” culoare.
Se adaoga mazarea si se amesteca mereu, 2-3 min. dupa care se adaoga sare, piper,cca. 5ls apa, 2ls zeama de lamiie si coaja de lamiie.Se amesteca mereu pina cind totul incepe sa fiarba, cca 2-3 min.
Se trage de pe foc si cu ajutorul uni MIXER VERTICAL/BATZ se mixeaza totul pina devine un piure fin si eventual se mai condimenteaza dupa gustul personal.
Daca cumva pireul este prea tare, se mai poate adaouga ceva apa fierbinte sau ulei de masline.
Pireul se poate servii ca atare cu piine alba proaspata sau precum garnitira linga peste sau alt fel de sortiment de carne….fiecare cum ii place.
Inaitne de servire, se presara desupra pentru decoratiune si gust, usturoiul in prealabil prajit si pus la scurs.
Sau chiar cu ceapa prajita in prealabil, asa ca la pireul din boabe de fasole.

Niciun comentariu:

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate