FOTOOOOOOOOOS!!!!!M-am bucurat tare mult , pentru ca stiu, ca, cu cit mai multe foto are o reteta, cu atit putem mai bine hotari daca e pe masura "personala" sau nu.Asa ca., mai jos este un videoclip cu foto.retetei..
In primul rind trebuie sa-mi las furia, deoarece toate pozele facute in ultimele doua saptamini sint pierdute.Din cauza hecticii in loc sa l-e asigur ,cu siguranta le-am sters.Dar acum fapta este consumata si postez doar ce a mai ramas.Adica 4 poze din acesta reteta si acestea facute inca odata, deoarece mai ramasese ceva de la prinz...
INGREDIENTE:
- 600g frunze de spanac congelat
- 250g cuburi de piine (toast…..chiar si intergara…)
- 50g faina alba
- 50g unt
- 200g cratofi fainosi fierti si zdrobiti
- 4 oua gr.M
- nucsoara
- usturoi (proaspat/granulat)
- sare+piper
- 1lc rasa praf copt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- pesmet
- ceva ulei pentru prajit
MOD PREPARARE:
Spanacul se pune la dezghetat intr-o sita, pentru a s-e scurge de zeama.
Untul se pune intr-o tigaie la incins si in el se prajeste usor faina, fara sa prinda culoare.
Se lasa deoparte.
Piinea se taie cuburi f. marunte.
Ouale se bat bine impreuna cu praful de copt si condimetele carora cantitate depine de gustul personal.
In acest amestec se adaoga si faina prajita si se lasa totul deoparte.
Spanacul dezghetat se taie/toaca marunt,daca este necesat.
Amestecul de oua se pune peste spanac, la fel si cartofii fierti si se amesteca totul bine.
Amestecul de spanac se toarna peste cuburile de piine si se amesteca totull cu o lingura sau o spatula de bucatarie
Totul se lasa deoparte ca 15-20 min. dupa care se i-a cu o lingura de supa portii din acesta masa, se formeaza cu mina galuste de marime si forma dorita sis e trec prin pesmet.
Cind toate galustele s-au format si asezat pe un cirpator de bucatarie, se incinge intr-o tigaie ceva ulei.
ATENTIE – temperatura NU trebuie sa fie foarte ridicata, altfel galustele se ard pe dinafara si inauntru ramin crude.
Cind culoarea galustelor devine brun-aurie acestea se intorc pe partea cealalta si se prajesc la fel de mult.
Se servesc cu ochiuri din oua si eventual cu cartofi fierti.
Se mai poate servii linga si ceva smintina, sau chiar ca garnitura linga alte mincaruri mai ales cu carne de pasare sau chiar peste.
3 comentarii:
Wirklich interessant. Faschingskostüme Kinder
waw ce bine arata.ma bucur ca ai gasit pozele. Salutari Alexanadra.Numai bine
Servus draga mea,
Da,cu pozele mi-am facut singura "circ" :), dar le-am gasit si tare m-am bucurat.
BINE NU prea ARATA, deoarece calitatea pozelor lasa de dorit.
Zina buna a casei mele,mi-a cadorisit c-am de multisor e drept un aparat foto. de care nu sint prea multumita.
Dar sti cumn este,
"Calul din capatat NU se caunta-n gura"!
si asa cit functineaza, cu siguranta nu voi poseda unul nou :(
Trimiteți un comentariu