De fapt ce inseamna perfect?Perfect este ceva INDIVIDUAL. Ceva care se bazeaza pe gustul fiecaruia.
De data acesta am preparat putin altfel in speranta ca este ceea ce caut.
A iesit f. bun, numai ca trebie lucrat cu atentie cu el , deoarece este f.fraged.
Ob aceasta prajitura este ceea ce caut?Inca nu stiu, trebuie sa o mai prepar inca odata.
INGREDIENTE ALUAT:
- 4 galbenusuri
- 250g unt
- 1pac praf copt- 500g faina
- 250g zahar
- 1 lamiie coaja
MOD PREPARARE:
Untul se freaca cu zaharul, coaja de lamiie, galbenusurile pe rind si in final faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul se inveleste intr-o folie de nailon sau punga si se pune ca. 30-45min. la frigider.
Intr-e timp se pregateste urmatoarea umplutura.
INGREDIENTE UMPLUTURA:
- 1-1,5kg mere
- 2 pac. zahar vaniliat
- 50-100g zahar tos
- 1lc rasa cu scortisoara- 1 lamiie zeama
MOD PREPARARE:
Merele se curata de coaja se feliaza si se umezesc cu zeama de lamiie.
Aluatul se scoate din frigider se imparte in doua si se intind doua foi, sau daca se doreste, se poate imparti aluatul in 1/3 si 2/3 parti.
Partea cu greuttatea mai mare se intinde cit e tava, iar a doua parte se intinde si se taie fisii care se aseaza peste umplutura in forma de gratii.
Foaia de aluat asezata in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet, se coace ca. 10-12 min la 180°C , se scoate din cuptor si peste ea se aseaza feliile de mere.
Daca nu aveti , merge si cu pesmet putin prajit in unt/marg., amestecat cu putin zahar si scortisoara.ATENTIE:-daca merele sint foarte zemoase este bine ca peste aluatul din tava sa se presare citiva biscuiti sau piscoturi zdrobite.
Peste mere se aseaza a doua parte de aluat sau fisiile de aluat asezate sub forma de gratii.
Garatiile sau suprafata aluatului se ung cu albus/lapte si deasupra se presara zaharul tos. si totul se introduce in cuptor pina cind suprafata prajiturii a devenit bronzata la gradul de culoare dorit - ca.30min.
Va urez spor la preparat si savoare deplina!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu