Cu dragoste și credință in Isus Cristos

Print Friendly and PDF

6 mai 2010

PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI VISINE

 















INGREDIENTE- blat:
- 185g unt/marg.
- 1 priza sare
- 1 lamiie~coaja
- 150g zahar
- 185g faina
- 4 oua
- 1/2 pac.praf copt
MOD PREPARARE:
Untul/marg. se freaca cu zaharul, coaja de lamiie, priza de sare si pe rind cu ouale.Faina se amesteca cu praful de copt si se adaoga in amestecul de unt+oua.
Totul se pune intr-o tava captusita cu hirte de copt si se coace la 180°C 20-30 min.Pina cind deasupra prinde o culoare aurie si marginile se desprind usor de hirtie.Cind e gatase scoate si se lasa la racit.






















INGREDIENTE- crema:
- 2 pac.praf de budinca de vanilie
- 750ml lapte
- 2~3pac. de zahar vaniliat sau si mai bine baton de vanilie
- 1 pac.QimiQ a 330g sau 2 pac. Creme Fraiche a 200g
- 4 foi de gelatina
MOD PREPARARE:
Bundinca se amesteca cu citeva ls. lapte rece si se adaoga restului de lapte impreuna cu zaharul vaniliat sau batonul de vanilie si se pun la fiert.
Se amesteca in continuu pina cind totul a devenit precum o crema destulde virtoasa.Se i-a jos e pe foc, eventual, batonul de vanilie se indeparteaza si se acopera cu folie de nailocn , care se aseaza dirtect pe suprafata budincii.
Budinca se puen la racit.
Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece.
Cind budinca are inca o temperatura calduta, se mixeaza in ea pe rind foile de gelatina bine scurese.
Qimiq sau Creme Fraiche se mixeza pe rind cu cite o ls. din budinca si cind toate acestea sint bine incorporate impreuna se intinde crema uniform peste blatul deja racit si se pune in frigider pentru ca. 20-30min.






















INGREDIENTE – Jeleu cu Visine:
-2 borcane/doze de compot de visine a ca . 700g
- 3 pac. jeleu pt. torturi
- eventual ceva zahar
MOD PREPARARE:
Visinele se pun la scurs intr-o sita.Cel mai bine se pun la scurs , la inceputul prepararii prajiturii.
In acest fel au timp suficient sa se scurga bine
Visnele se aseaza peste crema prajiturii si pina se prepara jeleul se pune la frigider.
Sucul compotului (750ml-eventual se completeaza cu ceva apa)se amesteca cu cele 3 plicuri de jeleu pentru torturi si ceva zahar daca este necesar.
Totul se pune pe foc, amestecind mereu pina cind amestecul care este tulbure , se clarifica si devine putin viscos.
Se asa deoparte ca 1 min. dupa care cu o lingura, se toarna peste prajitura, in asa fel incit visinele sa fie acoperite de jelu.
Totul se pune iarsi al friginder pentru ca.2 ore, dupa care se poate servii.
 

5 comentarii:

Nely spunea...

Imi plac tare mult prajiturile cu visine.Asa ca...trebuie
incercata. Arata foarte bine!Multumesc pentru reteta si FELICITARI!

Anonim spunea...

delicioasa,dar am o intrebare ce este Creme Fraiche ?
multumesc!

Craita spunea...

O praji foarte,foarte aspectuoasa,o sa astept sa se faca visinile romanesti(cele din gradina mea) si promit sa o incerc pt k tare bine arata!

Unul din multi! spunea...

Hallo Nely si Amalia!
Va cred ca va plac visinele/ciresele, deoarece si mie imi plac f. mult si vad ca si celor 3 barbati ai mei, si asta ma bucura.
Sper daca ajunge-ti sa probati reteta sa foti la fel de incintate ca si mine si familia mra.

Amalia, bucurate ca ai o gradina si mai ales una cu pomi fructiferi...este aur la casa omului.
Din pacate in Austria nu am decit o oaza mica de verdeata pentru relaxare. Imi lipasestew f. mult gradina din Ro.
Dar numai atunci cind nu mai ai un lucru, poti afla cit de pretios este.

Dragele mele nu-mi ramine decit sa va urez SPOR LA PREPARAT SI SAVOARE DEPLINA!
Cu prietenie si respect
Laura S.

Unul din multi! spunea...

Liebe Anonim,
Crème fraîche este un sortiment de Smintina Proaspata din lapte de vaca, care este ceva mai groasa in consistenta, fata de smintina normala si are un procent de grasime de cel putin 30%.
Este usor acrisoara la gust.
Dar in ultimul timp a aparut pe piata si alte sortimente asemanatoare, dar cu un procent mai scazut de grasime.
De ex.Crème légère.Dar acesta nu are consistenta atit puternica, de aceea nu o recimand la prepararea acestei creme.

Sper ca raspunsul meu este pe masura asteptarilor.

INDEX POSTARI

ALUATURI UNIVERSALE (8) ALUATURI UNIVERSALE-reloaded (1) ANUL NOU (1) APERITIVE (33) Apfelkuchen mit Apfelmus (1) AROME DULCI (2) Banner to Go (1) BAUTURI ALCOOLICE (7) BCATARIA FRANCEZA (1) brinza de vaci (1) BUCARARIA CEHA (1) BUCATARIA AMERICANA (1) BUCATARIA ASIATICA (2) BUCATARIA AUSTRIACA (46) BUCATARIA GERMANA (2) BUCATARIA ITALIANA (1) BUCATARIA POLONEZA (1) BUCATARIA ROMANEASCA (12) BUCATARIA TURCEASCA (1) BUCATARIA UNGUREASCA (5) BUCĂTĂRIA AUSTRIACA (1) BUDINCA DE OREZ CU BRINZA DE VACI SI MERE (1) BUDINCA DE OREZ CU VANILIE (1) Budincă (1) Budincă cu orez (1) BUDUNCA DE GRIES SI VANILIE (1) Chili con Carne (1) CHISELITA DIN ZMEURA SI VISINE (1) CONCURSURI (1) Cornulete (1) Cornuri (2) Cornuri pufoase preparate cu metoda Tangzhong (1) COZONAC CU MAC (1) CULINARIO ITALIANO (12) CULINARIO ITALIANO-reload (1) DECORATIUN~PATISERIE (1) DULCIURI (235) DULCIURI-reload (9) FURSECURI / PLÄTZCHEN (28) FURSECURI/BISCUITI (19) Galuste din Gries pentru supe (1) GARNITURI (18) GEMURI SI MARMELADE (4) GOGOSI PUFOSI DIN ALUAT CU BRINZA DE VACI (1) HALLOWEEN (4) HOBBY (4) IDEI DE TOT FELUL - la bucatarie (4) IDEI PENTRU~SUPE (4) INGHETATE/SORBET (2) KITCHEN HELP & IDEAS (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE (1) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE... (5) LANGOSI/GOGOSI/PLACINTE/GALUSTE (4) LICHIOR DIN CAISE (1) mere (1) MUFFINS ~ CO. (5) PATEU DIN TON cu sau FARA GELATINA (1) PATISERIE (8) PIINE TARANEASCA DIN NÖ (1) Piure de mere conservat (1) PLACINTA CU MERE (1) PLACINTA CU MERE A BUNICII (1) PLACINTA CU PIURE DE MERE (1) PLACINTA FRAGEDA CU MERE (1) PRAJITURA CARDINAL (1) PRAJITURA CU BRINZA DE VACI cu sau fara marmelada (1) Prajitura cu mere (4) PRAJITURA CU MERE ~IV~ (1) Prajitura cu nuca (1) Prajitura Somloi a la Laura S. (1) PRAJITURI (44) PREPARATE ~ FOIETAJ (6) PREPARATE CU CARNE DE PASARE (25) PREPARATE CU CARNE DE PORC (21) PREPARATE CU CARNE DE VITA (10) PREPARATE CU CARNE DE VITA-reloaded (1) PREPARATE CU CARNE TOCATA (11) PREPARATE CU PASTE FAINOASE (19) PREPARATE cu/din FRUCTE (15) PREPARATE cu/din FRUCTE Piure de mere la borcan (1) PREPARATE cu/din FRUCTE-reloaded (5) PREPARATE cu/din LEGUME (69) PREPARATE cu/din PESTE (20) PREPARATE DIN CARNE DE VINAT (1) PREPARATE IN MASINA DE PIINE (22) PREPARATE PANIFICATIE (100) PREPARATE PATISERIE (2) PREPARATE PE BAZA DE BRINZA (17) Retete (1) Retete ©opyright by Laura S. (26) RETETE A LA LAURA (1) SALATE (10) SIROPURI /BAUTURI NEalcoolice (5) SOSURI / DIPPURI (4) SUPE SI CIORBE (31) tang zhong PIINE (1) TARTA (- E)/PRAJITURA CU FRUCTE SI CREMA DE VANILIE (1) Tort “SACHER” (1) TORTURI (7) una~alta (3) water roux (1)

Persoane interesate